Er der fejl i dit pas?

Der er desværre konstateret fejl i godt 200.000 pas, der er udstedt i en række kommuner mellem 2014 og 2017. Fejlen er sket i forbindelse med optagelse af fingeraftryk i pas. Fingeraftryk blev optaget korrekt i kommunerne, men venstre og højre fingeraftryk blev ombyttet ved overførsel af data fra kommunerne til Rigspolitiet.

Rigspolitiet oplyser, at pas med ombyttede fingeraftryk er fuldt gyldige. Ingen borger har hidtil oplevet problemer med at bruge passene. Rigspolitiet vurder dog, at der på sigt kan være en risiko for problemer med indrejse til andre lande, når de begynder at udlæse fingeraftryk fra pas.

Du får besked

Hvis der er sket ombytning af dine fingeraftryk i dit pas, vil du i løbet af første halvår 2021, få direkte besked i din digitale postkasse. Du vil få tilbudt at få dit pas ombyttet gratis.

Du skal bestille tid

Du skal bestille tid til at få dit pas ombyttet hos os.

Kan du ikke selv bestille en tid, kan du ringe til Borgerservice på tlf. 99667100, så bestiller vi en tid for dig.

Du opfordres du til at ombytte dit pas hurtigst muligt, da vi forventer, at ekspeditionstiden i Borgerservice vil stige efterhånden som Covid-19 restriktioner lempes, og det igen bliver muligt at rejse til udlandet.

Sådan får du ombyttet dit pas

Hvis du får tilbud om at få dit pas byttet, skal du:

• Bestille tid til at få ombyttet dit pas.
  • Møde personligt op, da der skal tages nye fingeraftryk.
  • Medbringe dit nuværende pas.

Du skal ikke have taget nyt foto, da dit nuværende pasfoto og øvrige data genbruges.

Dit nye pas vil have samme udløbsdato som dit nuværende pas og vil blive sendt direkte til dig.

Hvor kan du få ombyttet dit pas?

Du kan få ombyttet dit pas hos:

• Borgerservice, Rådhuset, Vestre Boulevard 7, Aars
  • Pasekspeditionen Løgstør, Torvegade 15, Løgstør

Den Digitale Hotline

Telefon: 7020 0000

Ring op til Den digitale hotline og få hjælp til vores selvbetjeningsløsninger af én af vores medarbejdere i Borgerservice.

Telefontider

Mandag: 8.00 - 20.00