Vaccination mod Covid-19

Læs mere om hvilke muligheder der er på nuværende tidspunkt for at blive vaccineret mod COVID-19.

Sidst opdateret 15. november 2021.

Hvem kan blive vaccineret nu?

Du vil modtage en besked i E-boks (eller ved fravalg af denne – fysisk post), når du er i målgruppen for vaccination. 

Der tilbydes nu også 3. vaccinationsstik til personer på 85 år og derover.

Hvordan bestiller jeg tid til vaccination?

Du skal selv booke tid og transportere dig til vaccinationsstedet. Du logger ind med dit Nem-ID på www.vacciner.dk, hvor du kan se ledige tider og vælge det vaccinationscenter, som du ønsker at blive vaccineret på. Du skal have to vaccinationer med 3-6 ugers mellemrum, og du skal booke tid til begge vaccinationer med det samme.

Jeg vil gerne bestille tid til vaccination, men har ikke Nem-ID?

Har du ikke et Nem-ID til at bestille tid til vaccination, kan du læse mere på www.vacciner.dk eller Kontakte Region Nordjylland på telefon 9764 8463, hverdage kl. 8.00-17.00, weekender kl. 8.00-15.30 og helligdage kl. 8.00-13.30.

Transport til vaccination

Du skal selv transportere dig til og fra vaccinationsstedet.

Til dig på 85 år og derover

Vi tilbyder nu 3. vaccinationsstik til dig som er 85 år eller derover. Som udgangspunkt skal du selv sørge for transport til og fra vaccinationsstedet og evt. med hjælp af familie eller nærmeste. Har du ikke mulighed for dette, kan du kontakte Bevilling Voksne/Ældre på tlf. nr. 99 66 81 70 mellem kl. 08-12 på hverdage, som vil sørge for at bestille tid til vaccination og befordring til og fra vaccinationsstedet.

Læs kvalitetsstandarden om støtte til individuel befordring til vaccination (PDF)

Få mere information om vaccinationen mod COVID-19

Vaccination mod COVID-19 er gratis og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet.  

Du kan læse mere om hvordan selve vaccinationen foregår, hvordan du skal forholde dig efter vaccinationen, hvor effektiv vaccinen er samt bivirkninger i Sundhedsstyrelsens pjece ’Vaccination mod COVID-19’.

Hvis du har generelle spørgsmål om vaccinationsprogrammet mod COVID-19, kan du ringe til den myndighedsfælles COVID-19 hotline på telefon 7020 0233.

Sundhedsstyrelsens telefonlinje

Sundhedsstyrelsen har desuden oprettet en telefonlinje med vaccinerådgivere for at understøtte din mulighed for en god og tryg dialog om COVID-19-vaccination. I praksis fungerer telefonlinjen sådan, at hvis du har spørgsmål til vaccination og ønsker at blive ringet op, kan du sende en SMS med ordet ”vac” til 1231. Telefonlinjen varetages af medicinstuderende, og de ringer ud mandag-fredag kl. 15-21 samt lørdag og søndag kl. 10-15. Det vil være lægestuderende på kandidatniveau, der varetager opgaven.