Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE)

Ønsker din virksomhed at have fokus på bæredygtighed og identificer varige forbedringer i form af en øget produktivitet og konkurrencefordel?

Hvad er NBE?

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE) giver din virksomhed øget fokus på bæredygtighed og mulighed for at identificere varige forbedringer.

Netværket er et samarbejde mellem nordjyske medlemsvirksomheder, lokale erhvervscentre, Aalborg Universitet og nordjyske kommuner. Netværkets hovedformål er at skabe grøn konkurrenceevne for nordjyske virksomheder.

Alle typer af virksomheder i medlemskommunerne kan tilmelde sig netværket og få inspiration til, hvordan der med økonomiske, sociale og miljømæssige fordele kan arbejdes med bæredygtighed.

Hvad får din virksomhed ud af netværket?

Vi hjælper din virksomhed med af få fokus på bæredygtighed og finder forbedringer, som kan øge din virksomheds produktivitet og konkurrencefordele med blandt andet:

  • En gennemgang af produktion og produkter
  • Hjælp til bæredygtig forretningsudvikling
  • Mulighed for vidensdeling med andre virksomheder
  • Og meget mere!

Hvordan bliver din virksomhed en del af netværket?

NBE fokuserer på virksomheder i de nordjyske kommuner, som vil have fokus på grøn omstilling. Der er ingen krav til virksomhedens størrelse eller type.

Ønsker din virksomhed at være en del af netværket - eller vil I bare gerne høre mere -  så kan I sende os en mail: virk@vesthimmerland.dk.

Godt at vide

Prisen for et medlemsskab afhænger af, hvor mange ansatte din virksomhed har:

Antal ansatte Pris pr. år
0-5 ansatte 2.000 kr. 
6-10 ansatte 5.000 kr.
11-50 ansatte 10.000 kr.
51+ ansatte 15.000 kr.

Om projektet 

I Vesthimmerlands Kommune er vi med i NBE projektet Cirkulær Innovation i Partnerskaber (CIP), som er støttet af EU Regionalfond. Projektet skal styrke innovation indenfor cirkulær økonomi og bæredygtighed i små og mellemstore virksomheder (SMV’er) i Nordjylland. Forløbet sætter fokus på nye cirkulære koncepter, løsninger og produkter, der kan imødekomme de behov virksomhederne har.

I Vesthimmerlands Kommune er der dannet et CIP forløb omkring genanvendelse af plastfolie. Formålet er, at bringe lokale plastaktører sammen og afprøve muligheden for at etablere et lokalt cirkulært loop. Partnerskabet består af følgende; Vesthimmerlands Kommune, Erhverv Væksthimmerland, den lokale Farsø plastvirksomhed Genplast, Vesthimmerlands Forsyning, Aalborg Universitetshospital Farsø og Aalborg Universitet – Institut for Planlægning. Genplast, Vesthimmerlands Kommune og Vesthimmerlands Forsyning A/S.

Projektet afsluttes i foråret 2021.

Læs mere om CIP

Læs mere om projektets resultater