Fritidsfestival 2023

Vesthimmerland holder for anden gang Fritidsfestival i uge 39. Det er en uge, der sætter fokus på det rige fritidsliv med mange forskellige aktiviteter, et foreningsliv der inviterer jer indenfor, og som fejrer ildsjælene fra fritidsområdet i Vesthimmerlands Kommune.

Aktiviteter til Fritidsfestival

Alle, der på en eller anden måde har interesse i fritidslivet i Vesthimmerlands Kommune, kan lave aktiviteter i forbindelse med Fritidsfestival. Hvilken type aktivitet I netop skal afholde bestemmer I selv. I kan også tage en ny vinkel på jeres aktiviteter og finde en samarbejdspartner eller rykke ud i nye omgivelser.

Vi har brainstormet lidt for at sætte ideerne i gang:

 • Åben hal
 • Arrangement for medlemmer eller måske tidligere medlemmer
 • Yoga eller fitness i skoven
 • Foredrag
 • Gåture/vandringer
 • Opvisningskamp børn vs. forældre
 • 1. hold vs. Oldboys/Oldgirls og meget andet.

Vi håber, at I er mange der byder ind med arrangementer. Her i Kultur og Fritidsafdelingen er vi godt på vej med nogle arrangementer, der specielt henvender sig til de frivillige.

Foreningsaften

Onsdag den 20. september 2023 kl. 17-20.30 afholdes der foreningsaften i Dronning Ingrid Hallerne.

Tilmelding er nødvendigt og fristen for tilmelding er den 17. september 2023. Du tilmelder dig via linket i den grønne boks øverst på siden.

PROGRAM FOR AFTENEN

Kl. 17.00: Velkomst v/ Per Nyborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget

Kl. 17.00 – 18.30: Oplæg og workshop v/ Mads Pedersen, DGI Nordjylland - Sådan gør du plads til unges frivillige engagement

Få den seneste ny viden og eksempler på, hvad der motiverer unge til at engagere sig frivilligt som foreningsleder, i et ungeudvalg, som igangsætter af nye aktivitetstilbud, som eventplanlægger eller til at stå i spidsen for foreningens sociale medier.

Kl. 18.30 – 19.00: Let forplejning

Kl. 19.00 – 20.30: Foredrag v/ Lynge Jakobsen – Min tid i AaB

Kl. 20.30: Tak for i aften!

OBS. Ved stor opbakning til arrangementet kan lokaliteten ændres. I så fald orienteres allerede tilmeldte.

Frivillig Fredag

Frivilligrådet og Fritidsrådet afholder i samarbejde Frivillig Fredag den 29. september i Kultur- og Idrætscenter Lanternen, Løgstør.

Frist for tilmelding: 19. september 2023. Du tilmelder dig via linket i den grønne boks øverst på siden.

PROGRAM FOR DAGEN

 • Kl. 15.00 Velkomst ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Nyborg
  Der serveres kaffe
 • Kl. 15.15 Foredrag v/Lisbeth Zornig Andersen
  Lisbeth er en af landets mest eftertragtede foredragsholdere. Hun giver indsigt i mange tabubelagte emner indenfor det sociale område
 • Kl. 16.30 Uddeling af priser
  Frivilligpris v/Borgmester Per Bach Laursen
  Fritidspris v/Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Nyborg
  Unglederpris v/Formand for DGI Nordjylland, Benny Hansen
 • Kl. 17.00 Underholdning v/Sangkraft Vesthimmerland
 • Kl. 17.30 Hædring af idrætsambassadører v/Formand for Fritidsrådet Poul Erik Pedersen
 • Kl. 18.00 Buffet
 • Kl. 19.00 Tak for i dag v/ Formand for Frivilligrådet Per Nilsson og formand for Fritidsrådet Poul Erik Pedersen

De frivillige i centrum

Spændende arrangementer i vente!

Som en del af programmet for Fritidsfestival, kan trænere, ledere, frivillige og bestyrelsesmedlemmer i Vesthimmerlands Kommune se frem til flere arrangementer. Disse vil løbende blive opdateret via linket herunder, ligesom nogle vil fremhæves her på siden.

Værd at vide

Fritidsfestival er et resultat af ”Fritid i Vesthimmerland – Udviklende fællesskaber”, som udgør Fritidspolitikken i Vesthimmerlands Kommune. Fritidsrådet, der står bag Fritidsfestival arbejder målrettet med at skabe og understøtte fællesskaber og trivsel samt at sikre, at der er mulighed for bevægelse og herigennem skabe gode oplevelser for alle.

Fritidsfestival er også startskuddet til at understøtte foreningers arbejde med at rekruttere nye medlemmer og frivillige. Fritidsfestival er en oplagt mulighed for at prøve forskellige fritidsoplevelser – og måske bliver du bidt af det! Men Fritidsfestival er også en hyldest til de mange uundværlige frivillige, der hver dag står klar til at give oplevelser, motivere og lære fra sig.

Har I fået en idé til en aktivitet? Så er næste skridt at oprette aktiviteten i Kulturkalenderen, den finder I ved at klikke på ”Oplev Vesthimmerland” her på hjemmesiden. I ser dernæst et udsnit af Kulturkalenderen med de kommende arrangementer. Find det blå ikon med teksten ”se alle arrangementer her”. Ved at klikke på ikonet bliver I ført videre ind på selve Kulturkalenderen. Oppe i højre hjørne skal I klikke på: +Indtast arrangement. For at oprette et arrangement, skal I oprette jer som bruger. Det er gratis.

Husk! Når I opretter et arrangement skal I vinge af i ”En del af Fritidsfestival”. På den måde skiller arrangementet sig ud i Kulturkalenderen. Ved at vinge af i ”En del af Fritidsfestival” skal arrangementet afvikles i uge 39 og være relateret til fritidslivet.

Prisuddelinger

Årets prisuddelinger på Fritids- og Frivilligområdet samles og uddeles fredag d. 29 september. Vi skaber derfor én stor fest, hvor vi hylder de mange frivillige, der hver dag gør en forskel.

Priserne, der uddeles er:

Kender du en, der gør en stor forskel og, som fortjener mere end et klap på skulderen? Så har du mulighed for at nominere vedkommende til de forskellige priser ovenfor.

Vores ildsjæle – aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland

Kender du Facebooksiden, hvor vi deler arrangementer, fortællinger og relevant information for kultur, fritid- og landdistriktsområdet? Skynd dig at find den – du må selvfølgelig også meget gerne dele siden.

På Vores ildsjæle – aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland deler vi løbende information vedrørende Fritidsfestival, der både er relevant for aktører fra fritidsområdet samt til borgere, der vil vide mere om arrangementerne i Fritidsfestivalen.

Du er også meget velkommen til at byde ind med opslag til Vores ildsjæle. Det gør du ved at skrive en mail til aqgc@vesthimmerland.dk. I mailen skriver du en kort tekst til opslaget og vedhæfter billede/video.

Kontaktoplysninger

Anita Falk Nielsen
Afdeling: Kultur og Fritid
Telefon: 2136 1986
Mailaniq@vesthimmerland.dk