Innovation og erhvervsudvikling

Få overblik over hvilke indsatser, kampagner og projekter, der er i gang i Vesthimmerland lige nu.

Next Step Himmerland

Next Step Himmerland er et 3-årigt projekt på tværs af Vesthimmerland og Mariagerfjord kommuner.

Projektet har til formål at øge turismeerhvervets viden om grøn omstilling og bæredygtighed og bidrage til at denne viden omdannes til konkrete handlinger og aktiviteter.

Læs mere

GRØN

GRØN er et 2-årigt projekt, som faciliterer udviklingen af Industriel Symbiose (IS) i SMV’er i Nordjylland gennem grønne forretningsmodeller, og assisterer virksomhederne med at implementere de nye forretningsmodeller i ressource-økosystemer. 


Læs mere

Omstilling af Vesthimmerlands Forsyning

Vesthimmerlands Forsyning har som virksomhed fokus på deres grønne omstilling. 

Læs mere

Det Grønne Rejsehold

Vesthimmerlands Kommune har haft besøg af Det Grønne Rejsehold, som er kommet med deres bud på, hvordan biodiversiteten og den sociale bæredygtighed kan fremmes i Farsø bymidte.

Læs mere

Innovation og erhvervsudvikling

Der bliver konstant foretaget ny forskning,  ligesom der opstår nye forretningsområder og ny teknologi inden for den grønne omstilling. Denne bølge skal vi se som et potentiale, der kan bidrage til nye muligheder og vækst i Vesthimmerland. Ved at understøtte grøn forretningsudvikling og teste nye teknologier gennem projekter og partnerskaber, sikre en kontinuerlig udvikling af kompetencer inden for grøn omstilling samt formidle og undervise i samme, kan vi samtidig nå tættere på målet om et grønnere Vesthimmerland.

En national undersøgelse fra Dansk Industri viser, at Vesthimmerlands Kommune ligger i front, når det kommer til at understøtte lokale virksomheder i den grønne omstilling. Et udgangspunkt, vi har opnået gennem en stærk virksomhedsindsats og en velfungerende partnerskabsmetode, som vi vil og skal viderebringe og understøtte i klimaarbejdet.