Børn og unge i Vesthimmerland får adgang til anonym rådgivning af SSP-Ungeteamet med ny chat

Publiceret 17-04-2020

Særlige situationer kræver særlige tiltag, hvorfor SSP-Ungeteam lige som så mange andre, har været nødsaget til ændre på den ordinære arbejdsgang grundet COVID-19. Mandag den 20. april åbner teamet en chat, hvor unge kan søge hjælp og rådgivning fra deres mobil og computer.

Børn og unge er digitale og bruger meget af deres tid online. De søger svar og viden på internettet, og derfor skal rådgivning og støtte også være en digital mulighed. Fra mandag den 20. april 2020 kan børn og unge i Vesthimmerlands Kommune anonymt logge på en ny chat eller skrive til en brevkasse, hvor SSP-ungeteamet sidder klar til at tale med dem om alt lige fra kærestesorger og ensomhed til helbred.

Rådgivningen bliver en del af universet Cyberhus.dk, der er en etableret online platform for unge, drevet af Center for Digital Pædagogik, der har 15 års erfaring med at rådgive børn og unge på internettet.

- De unge ringer ikke mere til hinanden, de skriver på Messenger, Snapchat eller Instagram. Derfor giver chatten de unge en ufarlig indgangsvinkel til at komme i kontakt med en rådgiver via et medie, de alligevel bruger meget, siger SSP koordinator, Stefanie Thijssen.

Vil nå flere unge

Chatten bliver bemandet af personale fra SSP-Ungeteamet, hvilket giver de unge mulighed for at skrive ind med alt det, der fylder i deres liv. Med det nye tiltag kan de unge både chatte direkte med en SSP/Ungeteam medarbejder eller stille spørgsmål til en brevkasse. Stefanie Thijssen glæder sig over, at de unge nu får en kanal, hvor de kan skrive ind med stort og småt. Det giver nemlig SSP-Ungeteamet mulighed for at komme i kontakt med endnu flere unge, som dermed får råd og vejledning i tide.

- Jeg tror, at vi med den nye chat kan hjælpe mange, som vi ikke når med de nuværende tilbud. På den måde kan vi forebygge psykiske og sociale problemer hos vores børn og unge. Vi glæder os og er meget forventningsfulde.

Fakta

Chatten åbner mandag den 20. april 2020 og har herefter åben hver mandag – torsdag fra kl. 13:00 – 15:00, samt tirsdag og torsdag fra kl. 19:00 – 21:00. Linket, www.cyberhus.dk/vesthimmerland findes på UNGvesthimmerlands hjemmeside, SSP/Ungeteamets facebookside samt andre relevante medier, således det er let tilgængeligt for børn og unge at tilgå. Chatten giver dem mulighed for at skrive ind med alt, hvad der rører sig i deres liv og sikrer dermed en forebyggende indsats i forhold til de dilemmaer, de står i.

Den nye chat er et godt supplement til kommunens øvrige tilbud til unge:

  • CPP i Vesthimmerlands kommune, har psykologer klar til rådgivning,
  • Misbrugsafdelingens Ungeteam er til rådgivning af unge og pårørende.
  • Desuden har vi Barnets Blå Hus i Aars, som også kan kontaktes.

SSP-ungeteamet vil gerne benytte denne lejlighed til, at rose børn, unge og deres forældre fordi de har taklet den vanskelige lockdown tid rigtigt flot. Når vi har kørt rundt i byer og landsbyer i hele kommunen på forskellige tidspunkter, har der været stille og roligt. De få unge vi har mødt, har ikke været flere sammen end tilladt, og de unge har gjort sig umage med at holde afstand til hinanden.

Kontakt

Stefanie Thijssen,
SSP koordinator, Vesthimmerland
30 84 37 01 – sts@vesthimmerland.dk

Morten Birk,
Ungdomsskoleleder
30 16 43 47 – mbp@vesthimmerland.dk

Niels-Christian Bielenberg,
Pædagogisk konsulent, Center for Digital Pædagogik
31 38 14 40 - nc@cfdp.dk