Besøgsrestriktioner ophæves i Vesthimmerland

Publiceret 09-12-2020

Ældre og pårørende på plejecentre i Vesthimmerlands Kommune kan igen fra torsdag se frem til flere besøg efter ophævelse af besøgsrestriktionerne.

Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på alle plejecentre Vesthimmerlands Kommune, som har været gældende i siden starten af november måned. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt.

- Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet store afsavn den seneste tid. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Palle Jensen.

Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse med de centrale sundhedsmyndigheders anbefalinger om god hygiejne. Det enkelte plejecenter skal sikre at besøgene bliver afviklet forsvarligt i samarbejde med de besøgende.

- Jeg vil gerne komme med en kraftig opfordring til alle om fortsat at udvise størst mulig forsigtighed og følge de centrale sundhedsmyndigheders anbefalinger. Vi skal hver især gøre alt hvad vi kan for at passe godt på hinanden, siger Palle Jensen.

Alle plejecentre er klar til at tage imod besøgende igen fra torsdag i denne uge. Eventuelle spørgsmål vedrørende den praktiske tilrettelæggelse af besøget kan rettes til lederen det pågældende sted.