Vesthimmerland udskyder fuld besøgsadgang på baggrund af øget smittetryk

Publiceret 01-07-2020

I Vesthimmerland udskydes den fulde besøgsadgang på vores plejecentre på baggrund af den nye corona-udvikling i kommunen.

Med udgangspunkt i det øgede smittetryk i Vesthimmerlands Kommune har vi været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og på den baggrund fastholder vi vores besøgsrestriktioner på plejecentrene. Det betyder, at vi i Vesthimmerland ikke åbner for fuld besøgsadgang på vores plejecentre som ellers planlagt fra og med torsdag den 2 juli. De nuværende besøgsrestriktioner med tilladt besøg af to pårørende inden- og udenfor fastholdes dermed.

Palle Jensen, udvalgsformand for Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, udtaler:

- Med det nuværende smittetryk i Vesthimmerland synes vi, at det er mest forsvarligt at udskyde den fulde besøgsåbning på vores plejecentre. Vi vil gerne gøre vores til at mindske smitterisikoen for vores beboere og ansatte, siger Palle Jensen og slutter:

- Vi vil samtidig løbende vurdere smittetrykket og åbne for fuld besøgsadgang, når vi finder det ansvarligt. Vi håber på, at vores befolkning har forståelse for dette skridt, siger Palle Jensen.

I Vesthimmerland Kommune indleder vi også et initiativ, hvor alle ansatte på vores plejecentre og i hjemmeplejen nu corona-testes. Et initiativ, der skal forebygge smitte og smittekæder tæt på vores ældre borgere.