Demenssymptomer, hvad så?

Vores demensteam står klar til at vejlede dig om demens og livet som pårørende.

Demens er en tilstand, der bl.a. viser sig ved svækkelse af mentale funktioner som hukom­melse, koncentration, rumopfattelse, sprog­færdighed, problemløsning, m.v. Symptomerne og sygdomsforløbet varierer meget og er bl.a. afhængig af, hvor i hjernen sygdommen er opstået. De sociale kompetencer og følelsesli­vet kan ændre sig, og personligheden kan blive påvirket. Det betyder, at personer med demens kan få sværere ved at overskue samspillet med andre og ofte med en forringet situationsfor­nemmelse.

Du kan herunder finde viden om, hvordan du kommer i kontakt med kommunens demenskoordinatorer, mere om det forløb, der gør at du kan blive udredt for demens samt relevante links til god viden.

Demensteam

I Vesthimmerlands Kommune er der ansat 4 demenskoordinatorer med specialuddannelse.

Demenskoordinatoren tilbyder telefonisk rådgivning, og eventuelt hjemmebesøg hos dig for støtte og vejledning. En af demenskoordinatorerne vil være din og dine pårørendes kontaktperson og hjælper dig i forløbet med udredning, diagnosticering og livet med demens.

Demenskoordinatoren formidler viden om demens og rådgiver dig og dine pårørende om kommunens tilbud så at du kan fortsætte dit liv og få mest mulig livskvalitet og indhold i din hverdag.

Susanne Hygom Christensen

Demenskoordinator
Telefon: 21768024
Mail: susc@vesthimmerland.dk

Hanne Poulsen

Demenskoordinator
Telefon23675910
Mailhpo@vesthimmerland.dk

Hanne Falk

Demenskoordinator
Telefon: 21652640
Mailhfal@vesthimmerland.dk

Inge Ben-Baruch Lange

Demenskoordinator
Telefon: 20226560
Mail: inla@vesthimmerland.dk

Der er mange sygdomme, der kan give symptomer, der minder om demens. Derfor er det vigtigt, at du bliver undersøgt hos din egen læge, hvis du får symptomer, der minder om demens.

Når du henvender dig til din egen læge, vil han/hun først og fremmest udelukke, at der ikke er en fysisk årsag til symptomerne, fx en infektion, skæv vitaminbalance, væskemangel osv.

Vurderer din egen læge, at der kan være mistanke om en demenssygdom, retter lægen henvendelse til en af kommunens demenskoordinatorer og beder om at få lavet en demensudredning. Du bliver herefter kontaktet af en demenskoordinator, som tilbyder dig et hjemmebesøg, hvor der udføres små tests, der kan give et fingerpeg om der er problemer med hukommelsen eller de praktiske færdigheder. Demenskoordinatoren sender efterfølgende demensudredningen til din egen læge, som vurderer, om der er behov for en henvisning til udredningsenheden på Aalborg Universitetshospital. Udredningsenheden diagnosticerer demens.

Med udgangspunkt i situationen bliver den nødvendige hjælp og støtte sat i gang. Demenskoordinatoren følger op på de igangsatte tiltag og vurderer løbende sammen med dig og dine pårørende, om der er behov for at ændre eller etablere nye tiltag.