Bliv uddannet som virksomhedsmentor

Du eller en af dine medarbejder kan blive uddannet som virksomhedsmentor.

Sådan får din virksomhed en mentor

Hvis din virksomhed ønsker at få en eller flere af jeres medarbejdere uddannet som virksomhedsmentorer, kan I kontakte CKA og hører nærmere om mulighederne.

Kontakt

Lars Kildedahl
Virksomhedskonsulent, CKA
Telefon: 20342041
Mail: lhk@vesthimmerland.dk

Telefontid

Mandag: 8.00 - 15.30
Tirsdag: 8.00 - 15.30
Onsdag: 8.00 - 15.30
Torsdag: 8.00 - 17.30
Fredag: 8.00 - 13.00

Godt at vide

En virksomhedsmentor er en medarbejder, der er uddannet i at forstå og arbejde med de medarbejdere, jeres virksomhed får i et praktikforløb. Virksomhedsmentoren bliver desuden uddannet i den gældende lovgivning og mulighederne på området, hvilket kan gøre det lettere for jer at forstå de tilgange og valg, der træffes i de enkelte sager.

Virksomhedsmedarbejderen får på sin uddannelse en række redskaber, der gør det muligt for jer at skabe personlige successer for virksomhedspraktikanterne.

En virksomhedsmentor er altså en måde, hvor vi kan styrke vores samarbejde på tværs og løfte opgaven i fællesskab – det både mellem jer som virksomhed, borgeren og os i jobcenteret.

Mentoruddannelsen kan også være relevant for jer, hvis der er en i jeres egen medarbejdergruppe, der af en eller anden grund har brug for lidt ekstra hjælp i en periode. Altså kan uddannelsen også have stor betydning for jeres interne trivsel.

Ønsker I at få en virksomhedsmentor, kræver det at I:

  • har et åbent sind og en lyst til at arbejde med borgere, der har brug for lidt ekstra for at lykkes på arbejdsmarkedet.
  • som ledelse går forrest i implementeringsfasen og den daglige drift, hvor I gør det klart, at I vil det her
  • støtte virksomhedsmentoren i det daglige arbejde