Find fællesskaber på Boblberg.dk

Du har mulighed for at oprette en gratis profil på Boblberg.dk, hvor du kan søge nye fællesskaber, venner og netværk. Sundhedscenter Vesthimmerland samarbejder med Boblberg.dk for at støtte fælleskaber og bekæmpe ensomhed.

Hvad er Boblberg?

Boblberg er en socioøkonomisk virksomhed i tæt samarbejde med Røde Kors.

Cirka 2800 borgere i Vesthimmerlands Kommune har allerede oprettet en profil, og bruger Boblberg.dk.

Som bruger opretter man en såkaldt ”boble”, hvor man skriver, hvad man søger. Man kan afvente kontakt eller selv søge i de andre ”bobler” på platformen.

I takt med udviklingen og den stigende interesse har ejerne af Boblberg.dk tilpasset platformen efter loven om databeskyttelse, så den er tryg og sikker at benytte for brugerne.

Find en Juleven eller Nytårsven

Alle skal have mulighed for at holde jul eller nytårsaften i selskab med andre.

Selvbetjening

Meld dig som julevært eller julegæst 

Find dine nytårsvenner 

Julevenner

Julevenner handler om at skabe fællesskaber i julen. Mennesker, der ikke har nogen at holde jul med eller ønsker en anden form for jul, skal nemt kunne komme i kontakt med andre, der åbner deres dør til en hyggelig juleaften. Som julegæst og julevært bliver de julevenner.

Hvad er en julegæst?

Der kan være flere grunde til at være julegæst. Mange bor alene og har ingen eller kun lidt kontakt til venner og familie. Andre melder sig sammen med deres børn for at give dem en god og anderledes jul, og nogle er måske studerende eller udstationerede, som er langt væk fra familien. Årsagerne til at melde sig som julegæst kan være mange, men fælles for gæster og værter er et ønske om en god jul i fællesskabets tegn.

Hvad er en julevært?

Der kan være mange grunde til at melde sig som julevært. Nogle melder sig for at møde nye mennesker. Andre vil gerne dele de danske juletraditioner med andre kulturer. Og nogle vil bare gerne udvide fællesskabet til gavn for dem, der står udenfor. En fællesnævner for juleværter er, at de alle har et ønske om at åbne deres dør og dele deres juleaften med et andet menneske.

Nytårsvenner

Nytåret kan både være årets mest festlige dag, men kan også blive en ensom dag. Søger du nogen at fejre nytår med? Så find nogle at hoppe ind i det nye år med. På nytårsvenner.dk kan du gratis finde nytårsvenner til fx en hyggelig middag eller en god fest. Lad champagneboblerne springe i selskab med nye venner. Gå på opdagelse i nytårsboblerne, og find dem du vil tilbringe din aften med, eller opret din egen nytårsbobl.

Find en at tale med på SnakSammen

Ingen bør føle, at de mangler en at snakke med. På SnakSammen kan du hver dag møde mennesker og få en online snak.

Selvbetjening

Tilmeld dig, så du kan få din første samtale 

Samtaler

Du taler med frivillige fra Røde Kors, der møder dig i øjenhøjde og glæder sig til at snakke med dig. Fælles for dem alle er, at de vil den gode samtale med dig.
Samtalerne varer typisk 15 minutter, og via et videolink kan I se hinanden.

Du skal have adgang til eb smartphone, computer eller tablet for at benytte SnakSammen.

Har du brug for hjælp?

Ønsker du hjælp til tilmelding, eller vil du høre mere om SnakSammen, så kan du ringe på tlf.: 35259200 eller skrive til snaksammen@rodekors.dk.

Kunne du tænke dig at være frivillig?

Kunne du tænke dig at blive frivillig SnakSammen-ven, så skriv til snaksammen@rodekors.dk

Læs om andres oplevelser med Boblberg

 

Anitas historie

”Find venner” søgte 36-årige Anita på, da hun følte sig ensom og gerne ville have nye venner. Boblberg kom frem som et af de første resultater, og da hun syntes, at siden så spændende ud, oprettede hun en bruger. Der gik ikke længe før, at Anita kom i kontakt med en sød kvinde ved navn Rannva. Anita og hendes datter var første gang på besøg hjemme hos Rannva og hendes mand, og siden den dag er de blevet rigtig gode veninder.

Stines historie

Efter at Stine på 29 år flyttede fra Sønderjylland til Vesthimmerland for at bo sammen med sin kæreste, ønskede hun at finde nye veninder, der boede tæt på hende selv. Stine fik hurtigt skabt en ny venindegruppe med tre andre gennem Boblberg. I dag ses de fire veninder til fælles weekend arrangementer, der bl.a. byder på dans, ridning, spisning og meget mere.

Dianas historie

Diana faldt helt tilfældigt over Boblberg og tænkte, at hun måtte undersøge det nærmere. Hun ville gerne møde nye mennesker, som hun måske kunne blive venner med på længere sigt. I dag har hun fået en ny veninde, som er for resten af livet.

Michaels historie

50 årige Michael fra Farsø havde brug for nye venner i hverdagen, da hans kone lider af sclerose og derfor ikke kan så meget. Af sin søn fik Michael derfor anbefalet Boblberg, da han selv bruger platformen i stor stil. Her fandt Michael hurtigt to nye venskaber. Den ene er Bruno, som han mødes med til en kop kaffe, hygge, gåture, gode snakke og en tur på golfbanen, når vejret tillader det. Den anden er en, som han spiller kort sammen med.

Kontakt

Sundhedscenter Vesthimmerland
Fredensvej 4
9640 Farsø
Telefon: 99668200
Mail: sundhedscenter@vesthimmerland.dk

Telefontider

Mandag: 8.00 – 12.00
Tirsdag: 8.00 – 12.00
Onsdag: 8.00 – 12.00
Torsdag: 8.00 – 12.00
Fredag: 8.00 – 12.00