Mød to frivillige instruktører

Efter at have oplevet henholdsvis stress og angst på egen krop, blev Grethe Klitgaard Olesen og Randi Alsbjerg begge frivillige instruktører. På kurserne LÆR AT TACKLE angst og depression og LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende hjælper de to kvinder andre med at tackle sygdom – samtidig med at de får en masse værdifuldt retur til at hjælpe dem selv.

Hos Sundhedcenter Vesthimmerland har vi frivillige instruktører på:

  • LÆR AT TACKLE kroniske smerter
  • LÆR AT TACKLE angst og depression
  • LÆR AT TACKLE angst og depression - online
  • LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

På de forskellige kurser bliver personer, der har en langvarig sygdom – eller er pårørende til én, der har – hjulpet med at få et godt liv trods sygdommen.

LÆR AT TACKLE er vejen frem

Da 60-årige Grethe blev ramt af stress, deltog hun selv på et selvhjælpskursus i Vesthimmerlands Kommune. Kurset var et vigtigt skridt i den rigtige retning, og da hun senere fik tilbuddet om at blive instruktør på et LÆR AT TACKLE-kursus, tøvede hun ikke med at sige ja:

"For mig er det meningsfuldt at være instruktør. Jeg ligger inde med en masse viden, som jeg gerne vil give videre til kursisterne, samtidig med, at kursisterne giver en masse tilbage til mig. De har noget på hjertet, og det kan også hjælpe mig som instruktør".

55-årige Randi valgte ligeledes at blive instruktør, efter hun selv havde deltaget på et kursus:

"Det har givet mig en følelse af, at den angst, jeg oplever, kan bruges til noget. Jeg kommer aldrig til at kalde det en fordel – men de erfaringer, jeg har, går ikke til spilde, og jeg vokser simpelthen ved at opleve, at jeg kan bruge det til noget".

For både Grethe og Randi, har valget om at blive instruktør været et vigtigt skridt i deres eget sygdomsforløb. I dag har Grethe og Randi været instruktører i henholdsvis syv og fem år; en tid, der for begge kvinder har været rigtigt givende.

Vi er på bølgelænge med hinanden

Det, at instruktørerne selv har haft sygdom tæt inde på kroppen, gør LÆR AT TACKLE-kurserne til noget særligt. Som instruktør bruger Randi aktivt sine egne erfaringer:

"Jeg bruger meget min egen historie – og det gør, at kurset bliver i øjenhøjde, for vi er ikke noget mere eller andet end dem. Jeg oplever, at mange af kursisterne synes, det er befriende. Vi bliver en slags rollemodel – for hvis vi kan, så kan de også".

Også Grethe oplever, at hun med sin egen erfaring kan skabe et unikt samspil med kursisterne, ligesom de kan bruge hende som rollemodel:

"Vi er på bølgelængde med hinanden, og det giver et rigtig godt samspil. Samtidig med det, bliver vi som instruktører en slags rollemodeller for kursisterne.  Mange har det rigtig svært, når de kommer, men det at de kan se, hvor langt vi er kommet, giver dem blod på tanden. Det viser, at man godt kan komme videre, på trods af, at man har haft en hård periode".

Hvad kræver det, at blive instruktør?

For at blive instruktør skal man:

  • have - eller have haft - kroniske smerter, angst eller depression, været sygemeldt fra job eller kronisk sygdom
  • have overskud til at hjælpe andre
  • gennemgå en uddannelse der varer 2 gange 2 dage

Kurserne, hvor man skal være instruktør, varer 2,5 time per gang og er mellem 6 - 8 mødegange.

Det er gratis for deltagerne og instruktørerne arbejder ulønnet

Oprettelse af hold, tilmelding og afbud foregår gennem sundhedscentret.

Kontakt

Sundhedscenter Vesthimmerland
Fredensvej 4
9640 Farsø
Telefon: 99668200
Mail: sundhedscenter@vesthimmerland.dk

Telefontider

Mandag: 8.00 – 12.00
Tirsdag: 8.00 – 12.00
Onsdag: 8.00 – 12.00
Torsdag: 8.00 – 12.00
Fredag: 8.00 – 12.00