Sortering af erhvervsaffald

Der er nye regler om sortering af erhvervsaffald. Fra 1. januar 2023 skal virksomheder sortere deres affald i samme fraktioner som husstande. Virksomheder skal også mærke relevante containere og beholder med de nye piktogrammer.

På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse meget mere om de nye regler for sortering af erhvervsaffald, sorteringsvejledninger, FAQ, samt stille spørgsmål til styrelsen. Gå til Miljøstyrelsens hjemmeside.

Piktogrammer

Du kan finde information om piktogrammerne, samt downloade eller købe klistermærker med piktogrammerne her.

Kommunal indsamlingsordning

Vesthimmerlands Kommune tilbyder nu kommunens virksomheder at deltage i den kommunale husstandsnære indsamlingsordning for genanvendeligt affald. Kontakt Vesthimmerlands Forsyning for information og tilmelding på telefon nummer 98683200 eller via mail på info@vhforsyning.dk

Ordningen gælder for virksomheder, der har affald, der i art og mængde svarere til en husstands. Altså kan nøjes med samme tømningsfrekvens og samme indsamlingsmateriel som ved en husstand. Virksomheder kan deltage med en eller flere fraktioner, og skal betale til markedspris.

Virksomheder kan også frit vælge andre aktører. Mange større indsamlingsvirksomheder tilbyder nye løsninger til virksomheder, så tag endelig kontakt til dem.