Parker og anlæg

Parker og anlæg

Adresse:
Nygade 18c
9620 Aalestrup

En vandretur i parken fører dig gennem pergolaen, hvor slyngroserne danner blomstrende søjler og videre ud til den enestående udsigt ned til Simested å. På din tur gennem parken kan du opleve rosernes dufte og farver og vælge din favorit. Parken blev etableret i 1967, og drives i dag af Vesthimmerlands Kommune, Park og Vej, i samarbejde med parkens bestyrelse.

Læs mere om Rosenparken

Adresse:
Anlægsvej 1
9600 Aars

Aars Lystanlæg er et grønt åndehul i byens pulserende liv. Det er en park præget af store træer, en sø og flotte stauder der omkranser området.
Du finder sjove legeredskaber som følger stierne rundt i parken og på øen i søen kan du få dig en svingtur i kæmpegyngerne.

Lystanlægget danner rammen for den årlige Kimbrerfest i den første weekend i september.

Læs om Aars Lystanlægs historie her

Adresse:
Søvej 5
9640 Farsø

Farsø Søanlæg ligger placeret midt i Farsø by bag byens kirke. Parken er omgivet af store træer og forløber sig omkring Farsø sø. Det er en bypark der rummer historiske fortællinger og masser af aktiviteter.
I parken finder man den bemærkelsesværdige mindemur, som blev opført i perioden efter 2. verdenskrig til minde om de to henrettede frihedskæmpere fra Farsø, Chr. Ulrik Hansen og Per Sonne.

Der er gode muligheder for forskellige aktiviteter. Der er en stor legeplads med gode og sjove legeredskaber, beliggende i rolige omgivelser med flere bord-bænkesæt hvor madpakken kan nydes. Rundt i parken er der gangstier og der er mulighed for at søge om tilladelse til at fiske i søen.

Læs om Farsø Søanlægs historie her