Fritidsfestival

Vesthimmerland holder Fritidsfestival i uge 39. Det er en uge, der sætter fokus på det rige fritidsliv med mange forskellige aktiviteter, et foreningsliv der inviterer jer indenfor, og som fejrer ildsjælene fra fritidsområdet i Vesthimmerlands Kommune.

Tilmeld dig foredrag med Lone Kühlmann

Kom til et underholdende og tankevækkende foredrag med den erfarne journalist Lone Kühlmann

Oplev den erfarne journalist Lone Kühlmanns muntre opsang om et alvorligt emne. Ud fra den nyeste forskning påviser Lone Kühlmann, at man ikke går i stå af at blive gammel. Man bliver gammel af at gå i stå. Men det er svært at holde fast i selvtilliden i et samfund, hvor man opfattes som overflødig og i vejen.

Tidligere gik man ind i de voksnes rækker, når man blev konfirmeret. Når man i dag bliver pensioneret, går man ud af dem igen.

Tag med, når Kühlmann på underholdende vis svinger krabasken over utidssvarende fordomme.

Hvornår: 26. september 2024
Tid: 19:00 - 21:00
Pris: 50 kr. 
Sted: Aars Bibliotek, Søndergade 24, 9600 Aars

Tilmeld dig her

Frivillig Fredag - Program

Frivillig Fredag afholdes 27. september i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø

Kl. 15.00 - Vi starter med en sang Sangkraft Vesthimmerland bidrager i løbet af dagen til fællessang
Kl. 15.10 - Velkomst v/formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Nyborg Der serveres kaffe
Kl. 15.15 - Foredrag v/Johnny Sort Danmarks stærkeste og mest livsbekræftende foredrag om hvordan man rejser sig igen og igen, om at se muligheder fremfor begrænsninger, om at finde meningen med livet, også når livet gør mest ondt.
Kl. 16.45 - Uddeling af priser Frivilligpris v/Borgmester Per Bach Laursen Fritidspris v/Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Per Nyborg Unglederpris v/Formand for DGI Nordjylland, Benny Hansen
Kl. 17.15 - Fællessang
Kl. 17.30 - Hædring af idrætsambassadører v/Formand for Fritidsrådet Poul Erik Pedersen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget Per Nyborg
Kl. 18.00 - Buffet / let anretning
Kl. 19.00 - Vi slutter med en sang – og tak for i dag v/ Formand for Frivilligrådet Per Nilsson og formand for Fritidsrådet Poul Erik Pedersen

Aktiviteter til Fritidsfestival

Alle, der på en eller anden måde har interesse i fritidslivet i Vesthimmerlands Kommune, kan lave aktiviteter i forbindelse med Fritidsfestival. Hvilken type aktivitet I vil afholde bestemmer I selv. I kan også tage en ny vinkel på jeres aktiviteter og finde en samarbejdspartner eller rykke ud i nye omgivelser.
Derudover vil Vesthimmerlands Kommune også afholde en række arrangementer.

Vi har brainstormet lidt for at sætte ideerne i gang:

  • Åben hal
  • Arrangement for medlemmer eller måske tidligere medlemmer
  • Yoga eller fitness i skoven
  • Foredrag
  • Gåture/vandringer
  • Opvisningskamp børn vs. Forældre
  • 1. hold vs. Oldboys/Oldgirls og meget andet.

Vi håber, I har lyst til at arrangere nogle arrangementer! I Kultur og Fritidsafdelingen er vi godt på vej med nogle arrangementer, der specielt henvender sig til de frivillige.

Obs. I år udarbejdes der ikke et fysisk program, men arrangementer kan ses via nedenstående link, mens udvalgte arrangementer også kan ses her på siden.

De frivillige i centrum

Spændende arrangementer i vente!

Som en del af Fritidsfestivalen inviteres trænere, ledere, frivillige og bestyrelsesmedlemmer i Vesthimmerlands Kommune til flere arrangementer. Disse vil løbende blive opdateret her på siden, samt på linket herunder.

Værd at vide

Fritidsfestival er et resultat af ”Fritid i Vesthimmerland – Udviklende fællesskaber”, som udgør Fritidspolitikken i Vesthimmerlands Kommune. Fritidsrådet, der står bag Fritidsfestival arbejder målrettet med at skabe og understøtte fællesskaber og trivsel samt at sikre, at der er mulighed for bevægelse og herigennem skabe gode oplevelser for alle.

Fritidsfestival er også startskuddet til at understøtte foreningers arbejde med at rekruttere nye medlemmer og frivillige. Fritidsfestival er en oplagt mulighed for at prøve forskellige fritidsoplevelser – og måske bliver du bidt af det! Men Fritidsfestival er også en hyldest til de mange uundværlige frivillige, der hver dag står klar til at give oplevelser, motivere og lære fra sig.

Har I fået en idé til en aktivitet? Så er næste skridt at oprette aktiviteten i Kulturkalenderen, den finder I ved at klikke på ”Oplev Vesthimmerland” her på hjemmesiden. I ser dernæst et udsnit af Kulturkalenderen med de kommende arrangementer. Find det blå ikon med teksten ”se alle arrangementer her”. Ved at klikke på ikonet bliver I ført videre ind på selve Kulturkalenderen. Oppe i højre hjørne skal I klikke på: +Indtast arrangement. For at oprette et arrangement, skal I oprette jer som bruger. Det er gratis.

Husk! Når I opretter et arrangement skal I vinge af i ”En del af Fritidsfestival”. På den måde skiller arrangementet sig ud i Kulturkalenderen. Ved at vinge af i ”En del af Fritidsfestival” skal arrangementet afvikles i uge 39 og være relateret til fritidslivet.

Prisuddelinger

Årets prisuddelinger på Fritids- og Frivilligområdet samles og uddeles fredag d. 27 september. Vi skaber derfor én stor fest, hvor vi hylder de mange frivillige, der hver dag gør en forskel.

Priserne, der uddeles er:

Kender du en, der gør en stor forskel og, som fortjener mere end et klap på skulderen? Så har du mulighed for at nominere vedkommende til de forskellige priser ovenfor.

Vores ildsjæle – aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland

Kender du Facebooksiden, hvor vi deler arrangementer, fortællinger og relevant information for kultur, fritid- og landdistriktsområdet? Skynd dig at find den – du må selvfølgelig også meget gerne dele siden.

På Vores ildsjæle – aktiviteter og oplevelser i Vesthimmerland deler vi løbende information vedrørende Fritidsfestival, der både er relevant for aktører fra fritidsområdet samt til borgere, der vil vide mere om arrangementerne i Fritidsfestivalen.

Du er også meget velkommen til at byde ind med opslag til Vores ildsjæle. Det gør du ved at skrive en mail til aqgc@vesthimmerland.dk. I mailen skriver du en kort tekst til opslaget og vedhæfter billede/video.

Kontaktoplysninger

Thomas Hvarre Primdahl
Afdeling: Kultur og Fritid
Telefon: 2032 7158
Mail: tpri@vesthimmerland.dk