Vanebrud

Få overblik over hvilke indsatser, kampagner og projekter, der er i gang i Vesthimmerland lige nu.

Status: I gang

Klimaklassen

Vesthimmerlands Forsyning har samlet alle formidlingsaktiviteter i børnehøjde under det nye koncept Klimaklassen.

Læs mere 

Status: I gang

Fem fede dage på Vesthimmerlands Gymnasium

Hvert år afholder Det Grønne Råd på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fem Fede Dage i november. Her sættes der fokus på bæredygtigt forbrug gennem ung-til-ung formidling.  

 

Status: I gang

Grønne Uger

I Vesthimmerlands Kommune er det en ambition at afholde to årlige uger i klimaets tegn.
Formålet med Grønne Uger er at inspirere borgere og erhverv til en grønnere hverdag, og hvordan vi i fællesskab kan mindske klimaeffekten

Status: I gang

Klimatopmøder

En høj procentdel af danske husstande vil gerne bidrage med CO2-reduktion til gavn for klimaet. Men det er svært, for det fyger rundt med alt fra korrekte anbefalinger til tvivlsomme husråd,
fordomme og misforståelser. Det hjælper vi dig med! Du skal nemlig kun arbejde med vanebrud, der batter for dig og din familie.

 

Status: I gang

UGE 17 på Vesthimmerlands Biblioteker

FN's 17 verdensmål sætter kurs mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og den planet, vi sammen bor på. Men hvis vi skal nå målet, kræver det, at alle er med. Derfor er Vesthimmerlands Biblioteker gået ind i kampen for en bedre verden.

Status: I gang

Klima Karla

I Vesthimmerlands Kommune bliver der sat fokus på klima i børnehøjde, med maskotten Klima Karla. 

Vanebrud

Hvis vi skal nå vores målsætning om, at Vesthimmerland er klimaneutral senest i 2050, er vi alle nødt til at bidrage og gøre en indsats. For mange af os kræver det dog, at vi bryder nogle af de vaner, som præger vores hverdag.

Vi har alle en masse vaner, der er en fast og ubevidste del af vores hverdagsrutiner. Det kan være en vane, at man tager ned i dagligvarebutikken og handler ind hver dag, ligesom det kan være en vane, at man aldrig tager sin kollega med op at køre, når man skal til og fra arbejde, selvom man kommer forbi kollegaen på vejen. Vores vaner er afgørende for, hvordan vi handler – og dermed også for, hvor klimavenligt vi lever.

Via vores indsatser, kampagner og projekter håber vi, at vi kan inspirere dig og gøre dig klogere på, hvordan du kan leve mere klimavenligt. 

Handlingerne indenfor Vanebrud er:

  • Klimaklassen
  • Fem fede dage
  • Grønne Uger
  • Klimatopmøder
  • UGE 17 på Vesthimmerlands Biblioteker