Sådan stemmer du

Få overblik over, hvordan du stemmer - også hvis du ønsker at brevstemme.

Sådan stemmer du

For at få valgret, altså retten til at stemme til et valg, er der en række betingelser, der skal være opfyldt. Kravene er forskellige til de forskellige typer valg.

Læs mere om, hvornår du har stemmeret

I ugen op til et valg, vil du modtage dit personlige valgkort.  På valgkortet står det, ved hvilket valgsted i kommunen du skal afgive din stemme.

Hvis du er flyttet kort før valget, skal du stemme i den kommune, du er flyttet fra eller brevstemme. Skæringsdatoerne kan du få i Borgerservice.

Se afstemningsstederne i Vesthimmerland

Læs mere om, hvordan du stemmer på valgstedet

Sådan brevstemmer du

Hvis du af forskellige årsager ikke har mulighed for at afgive din stemme på valgdagen, eller ikke kan møde fysisk op på valgstedet, kan du afgive en brevstemme – enten ved at møde op i Borgerservice eller afgive din stemme hjemmefra.

 Læs mere om, hvordan du brevstemmer

Hvis du ikke har mulighed for at afgive din stemme på valgdagen, kan du brevstemme ved at møde op i Borgerservice.

Hvor og hvornår kan du stemme?

Det er muligt at brevstemme i hele perioden fra den 5. oktober til den 12. november 2021.

I perioden fra den 1. november til 12. november kan du brevstemme hos Borgerservice i Aars, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars:

  • Mandag kl. 10.00 – 15.00
  • Tirsdag og onsdag kl. 10.00 – 17.30
  • Torsdag kl. 10.00 – 18.00
  • Fredag kl. 10.00 – 12.30

Sidste frist for at brevstemme er fredag den 12. november 2021, hvor åbningstiden er kl. 9.00 – 16.00 i Borgerservice i Aars.

På Rådhuset i Aars er der en handicapvenlig stemmeboks, som er indrettet med hæve/ sænkebord, lup og CCTV.

Undgå ventetid

For at undgå ventetid har du mulighed for at bestille en tid i Borgerservice.

Bestil tid i Borgerservice

HUSK du skal medbringe gyldig legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort). Du skal IKKE medbringe valgkort for at brevstemme.

Brevstemmeafgivning i hjemmet

Har du på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke mulighed for at møde frem på afstemningsstedet, kan du brevstemme i eget hjem. Du kan ansøge om det ved at kontakte Vesthimmerlands Kommune på tlf. 99 66 70 00. Ansøgning om at brevstemme i hjemmet kan ske fra tirsdag den 19. oktober 2021, og sidste frist er fredag den 5. november 2021 kl. 10.00.

Borgere, der kan stemme i eget hjem, bliver kontaktet på telefon om tidspunkt for brevstemmeafgivningen. Afstemning i hjemmet finder sted i perioden fra den 9. til 10. november 2021.

Bor du på et af kommunens plejecentre, skal du ikke foretage dig noget. Der vil blive truffet særskilt aftale om tidspunkt for brevstemmeafgivning med de enkelte plejecentre. Såfremt du er indlagt på sygehuset, har du mulighed for at brevstemme der.