Sådan stemmer du

Få overblik over, hvordan du stemmer - også hvis du ønsker at brevstemme.

Sådan stemmer du

For at få valgret, altså retten til at stemme til et valg, er der en række betingelser, der skal være opfyldt. Kravene er forskellige til de forskellige typer valg.

Læs mere om, hvornår du har stemmeret

I ugen op til et valg, vil du modtage dit personlige valgkort.  På valgkortet står det, ved hvilket valgsted i kommunen du skal afgive din stemme.

Hvis du er flyttet kort før valget, skal du stemme i den kommune, du er flyttet fra eller brevstemme. Skæringsdatoerne kan du få i Borgerservice.

Se afstemningsstederne i Vesthimmerland

Læs mere om, hvordan du stemmer på valgstedet

Sådan brevstemmer du

Hvis du af forskellige årsager ikke har mulighed for at afgive din stemme på valgdagen, eller ikke kan møde fysisk op på valgstedet, kan du afgive en brevstemme – enten ved at møde op i Borgerservice eller afgive din stemme hjemmefra.

Læs mere om, hvordan du brevstemmer

Hvis du ikke har mulighed for at afgive din stemme på valgdagen, kan du brevstemme ved at møde op i Borgerservice. Det vil være muligt at brevstemme i en periode op til valgdagen – forud for ethvert valg, vil der komme mere information om processen her på siden.

For at brevstemme i Borgerservice, skal du medbringe gyldig ID (sundhedskort, kørekort, pas eller lignende).

Se Borgerservice åbningstider

Har du på grund af sygdom eller manglende førlighed, ikke mulighed for at møde frem på valgdagen kan du i stedet brevstemme hjemmefra. 

For at brevstemme hjemmefra, skal du sende en ansøgning. Det vil være muligt at ansøge i perioden op til valgdagen – forud for ethvert valg, vil der komme mere information om ansøgningsprocessen her på siden.

Bor du på et af kommunens plejecentre, skal du ikke foretage dig noget. Der bliver aftalt et tidspunkt for brevafstemning med hvert enkelt plejecenter.