Fremrykning af investeringer for 55,5 mio.kr.

Publiceret 02-04-2020

Vesthimmerlands Kommune fremrykker nu anlægsinvesteringer for samlet 55,5 mio.kr. for at holde hånden under beskæftigelsen i lyset af Covid-19.

Vesthimmerlands Kommune har på torsdagens digitale byrådsmøde besluttet at fremrykke planlagte anlægsinvesteringer i 2021 for samlet 55,5 millioner kroner til 2020. En fremrykning, som skal understøtte beskæftigelsen i erhvervslivet, som flere steder er udfordret af corona-pandemien.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, udtaler:

- Det er afgørende for Vesthimmerland, at erhvervslivet har gang i ordrebogen. Det handler om vækst og mange arbejdspladser, som lige nu trænger til et ekstra boost med fremrykning af offentlige investeringer, hvilket jeg er glad for, at byrådet i Vesthimmerland bakker op om, siger Per Bach Laursen, der i dagens anledning var mødeleder til et historisk byrådsmøde i Vesthimmerland, som kun krævede digitalt fremmøde med respekt for formsamlingsforbuddet.

I lyset af Covid19 har Regeringen sat kommunerne fri af det aftalte anlægsloft mellem den danske regering og Kommuners Landsforening (KL). Det betyder, at kommunerne får fri mulighed for at fremrykke investeringer i bygninger og veje, som alligevel skulle være udført i de kommende år.

Med fremrykning af anlægsinvesteringer på 41 millioner kroner, driftsudgifter på bygningsvedligeholdelse for 2,5 millioner kroner og asfalt og belægninger for 12 millioner kroner har Vesthimmerlands Kommune nu givet en håndsrækning til at holde hånden under ordreborgen i erhvervslivet.

- Corona-krisen er forhåbentlig ikke en længevarende udfordring og derfor er det vigtigt, at vi nu kan gøre en ekstra stor indsats for på kort sigt at holde udviklingen og beskæftigelsen i gang med fremrykkede investeringer, siger borgmester Per Bach Laursen.

Udover dagens fremrykning af anlæg, bygningsvedligeholdelse og veje har Vesthimmerlands Kommune i forvejen vedtaget et anlægsbudget for 2020 på 110 millioner kroner, hvilket er det største i Vesthimmerlands historie.