Vesthimmerland og Dansk Byggeri fornyer aftale

Publiceret 17-08-2020

Flere unge i Vesthimmerland skal vælge en erhvervsuddannelse, og derfor fornyer Vesthimmerlands Kommune sin partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.

Flere unge i Vesthimmerland skal vælge en erhvervsuddannelse, og derfor fornyer Vesthimmerlands Kommune sin partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Der skal bygges videre på de gode resultater, som kommunen, de lokale virksomheder og skoler allerede har opnået, lyder det fra borgmester Per Bach Laursen.

I 2019 var der 28,9 procent af de unge i Vesthimmerland, som valgte en erhvervsuddannelse efter folkeskolens 9. eller 10. klasse. I år skal tallet op på 32 procent, og derfor har Vesthimmerland fornyet kommunens partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Formålet med aftalen er at arbejde tæt sammen om at få flere lokale unge til at interessere sig for erhvervsuddannelserne og sikre, at de unge, der starter på en uddannelse inden for bygge og anlæg, også kan få en læreplads indenfor kommunegrænsen.

- Vi har de seneste fire år haft rigtig god erfaring med det tætte samarbejde mellem både kommunen, skolerne og de lokale virksomheder i regi af partnerskabsaftalen. Vi kan få mange flere tiltag gennemført, når vi laver dem i fællesskab, og jeg glæder mig til de mange aktiviteter, som vi sammen har planlagt for næste skoleår, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen.

Fx skal der efter sommerferien startes særlige EUD 8. og 9. klasser på Hornum Skole, hvor eleverne to dage om ugen skal have valgfag på erhvervsskolerne i Aars. Der vil fra næste skoleår også være særlige valgfag for eleverne i folkeskolens ældste klasser, der giver eleverne en smagsprøve på de håndværksmæssige fag på erhvervsskolerne.

- Jeg er meget glad for, at Vesthimmerlands Kommune vil fortsætte vores gode samarbejde. Erfaringerne både herfra og i andre kommuner er, at jo mere vi samler kræfterne, jo bedre når vi de unge. Vi skal have endnu flere unge ud i virkeligheden og opleve de fremtidsmuligheder, en erhvervsuddannelse giver. Vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder er enormt engagerede i at vise deres fag og virksomheder frem, ligesom de også i fællesskab forsøger at finde lærepladser til alle de unge, der starter på en erhvervsuddannelse, siger formand for Dansk Byggeri Henrik Holm.

Ud over at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så samarbejder parterne også om at opkvalificere ledige unge til at arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

- Vi ved, at der i fremtiden bliver brug for endnu flere med en erhvervsuddannelse – det gælder både inden for byggeri, men også andre fag. Her i kommunen vil vi gerne gøre vores til, at de lokale virksomheder også i fremtiden kan finde den arbejdskraft, som de har brug for, i nærområdet. Partnerskabsaftalen har vist sig at være et godt fundament at arbejde ud fra, siger borgmester Per Bach Laursen.

Læs mere om Dansk Byggeris partnerskabsaftaler.