25 mio.kr. mere end forventet i Budget-2021

Publiceret 03-07-2020

I Vesthimmerland vækker det ro og glæde, at der nu er endelig klarhed over udligningsreformens økonomiske indflydelse.

Efter at Social- og Indenrigsministeriet har udmeldt den kommunale udligning, statstilskuddet og øvrige tilskud kan Vesthimmerlands Kommune se frem til 25 mio.kr. mere end forventet til det kommende budget-2021. En stigning i overskuddet fra 23 mio.kr. til 48 mio.kr.

Forbedringen kan ikke opgøres specifikt, men skyldes til dels udligningsreformens positive indvirkning. En positiv indvirkning, som alt i alt ville have givet 65 mio.kr. mere i kommunekassen i Vesthimmerland i 2021, hvis udligningsreformen var fuldt udfaset til næste år og ikke indfaset over den kommende 4-årige periode.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, udtaler i forbindelse med den endelige klarhed over udligningsreformens økonomiske indflydelse i Vesthimmerland:

- Det giver en følelse af ro og overblik, at vi nu kender udligningsreformens konkrete påvirkning af vores økonomi i Vesthimmerland. Med den viden kan vi se frem mod den kommende budgetfase efter sommerferien, hvor økonomien foreløbig ser rigtig fornuftig ud med 25.mio.kr. mere på hånden til budget-2021, siger Per Bach Laursen og understreger:

- Med den forbedrede økonomi kan borgerne i Vesthimmerland se frem til et stærkere serviceniveau og med en forsigtighed omkring fremtidige særtilskud og lån som vanskelig stillet kommune, ser det også ud til, at vi efter mange hårde år kan lette presset på vores organisation, som over en lang årrække har oplevet konstante effektiviseringer og besparelser, siger Per Bach Laursen, der også forventer at sætte fokus på låneoptag, når det kommende budget skal til politisk debat.