Vesthimmerlands Kommune betaler regninger for 34 mio. kr. som en håndsrækning til virksomheder

Publiceret 30-03-2020

I forlængelse af den store hjælpepakke, som regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationerne indgik i weekenden betaler Vesthimmerlands Kommune regninger på 34 millioner kroner, som ellers ville have været udbetalt i løbet af de næste 30 dage.

Coronavirus har ramt erhvervslivet hårdt og for at støtte op under virksomhedernes likviditet  betales regninger til leverandører nu umiddelbart efter at regningerne er modtaget og kontrolleret.

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, siger:

- Vi har i dag udbetalt godt 34 millioner kroner til leverandører, som skulle have været betalt over de næste 30 dage, udtaler borgmester Per Bach Laursen og fortsætter om corona-virussens påvirkning:

- Vi har samtidigt bedt vores institutioner m.v. om at behandle regningerne så hurtigt som muligt, dette vil også forbedre likviditeten hos vores leverandører, siger borgmester Per Bach Laursen og slår fast:

- Vores kassebeholdning i Vesthimmerlands Kommune er styrket gennem flere år. Derfor er vi glade for med tanke på denne ekstraordinære situation at kunne give denne nødvendige håndsrækning til virksomhederne, siger Per Bach Laursen.

Det er Kommunernes Landsforening, der har opfordret de danske kommuner til at fremskynde betalingerne til virksomhederne. Hensigten er at styrke virksomhederne likviditet og holde hånden under beskæftigelsen.