Ny passage i Løgstør forbinder by og havn

Publiceret 08-10-2020

I Løgstør har man i mange år drømt om at forbinde havnemiljøet med byens hoved- og handelsgade.

Det ønske er nu blevet til virkelighed, med støtte fra Realdania. Med udgangspunkt i Vesthimmerlands Kommunes udviklingsplan ”Det nye Løgstør” og foreningen Realdanias indsats, Hovedbyer på Forkant, er Købmager Passage nu realiseret i Løgstør , og passagen åbnede i sommer. I udviklingen af planerne har byens borgere bidraget med en masse nye tanker og ideer til passagens udformning, som har indgået i realiseringen.

Den nye passage i Løgstør giver bedre muligheder for, at havnens mange gæster kan søge op og nyde det stærke handelsliv og bymiljø i den gamle købstad. Byrådet i Vesthimmerland har sammen med Realdania bevilget 4,1 mio.kr. til passagen.

Björn Emil Härtel Jensen, projektchef i Realdania, siger om den nye passage i Løgstør:

- Passagen i Løgstør er en del af vores indsats for at styrke hovedbyer rundt om i landet. For eksempel ved at skabe bedre forbindelser mellem forskellige dele af byen, sådan at bylivet lettere kan folde sig ud.

Realiseringen af Købmager Passage er startskuddet på at koble havnen i Løgstør sammen med byen og hovedgaden.

- Vi er meget glade for, at Realdania har støttet realiseringen af Købmager Passage. Udvidelsen af Kunsttorvet er første skridt i en større strategi og udviklingsplan for Løgstør, og det er dejligt når projekter bliver realiseret – især med dette flotte resultat, udtaler borgmester Per Bach Laursen, Vesthimmerlands Kommune.

Det lokale Murer- og Entreprenørforretning, HME i Hornum, har udført anlægsarbejdet, mens galleriet kunstbureauet KOLOSSAL og de to anderkendte kunstnere engelske Jamie Linley og rumænske Bogdan Scutaru står bag udsmykningen af passagen. Formålet med indsatsen Hovedbyer på forkant er at styrke hovedbyerne i – og at få eksempler på, hvordan byerne kan vende udfordringen med tomme lejemål og overskydende kvadratmeter i bymidten til en mulighed for at skabe nyt liv og stærk identitet - ikke bare i hovedbyen, men hele lokalområdet. Der er afsat i alt 73 mio. kr. til indsatsen. Læs mere på www.realdania.dk/projekter/hovedbyer

Indvielsen af passagen kommer sammen med foråret.