Din transport

Få inspiration fra vesthimmerlændingene til, hvordan du transporterer dig selv grønnere fra A til B.

Små skridt i en grønnere retning

1. Tag cyklen i stedet for bilen, når det kan lade sig gøre

Måske har du mulighed for at cykle til og fra arbejde eller skole. Ved at lade bilen stå og tage cykel- eller gåturen i stedet, kan du spare en masse CO2, samtidig med at du får motion. Har du ikke mulighed for at cykle eller gå til og fra skole eller arbejde, kan du stadig gøre en grøn forskel. Det kan du f.eks. gøre ved at tage cyklen, når du skal handle ind, besøge din familie eller dine venner.

2. Tag bussen i stedet for bilen, når det kan lade sig gøre

Kollektive transportformer som bus og tog er grønne alternativer til at komme fra A til B. Derfor kan du gøre en stor grøn forskel, hvis du tager bussen i stedet for bilen, når du har mulighed for det. Du kan få overblik over dine rejsemuligheder på Rejseplanen.

3. Fyld bilen op, når du kører fra A til B

Ved at køre sammen med andre, der skal samme vej, medvirker du til, at der er færre biler på vejen, mindre kø og mindre CO2-udledning. Samtidig får du godt selskab på turen, ligesom du kan dele udgifterne med en anden. Du kan f.eks. lave en samkørselsaftale med en kollega eller din nabo, som arbejder eller studerer i den samme by som dig.

4. Skær ned på flyrejserne og hold ferie i Danmark i stedet

Der udledes meget CO2 ved flyrejser. Derfor kan du gøre en stor grøn forskel, ved at skære ned på flyrejser og f.eks. holde ferie i Danmark i stedet. Vesthimmerland byder på en masse spændende oplevelser, som du kan få overblik over her.