Inspiration til en grønnere hverdag

Det kan være svært at blive helt klog på, hvordan du lever grønt og klimavenligt. Derfor har vi samlet en række idéer til små ændringer, du kan lave i din hverdag, som bidrager til et grønnere Vesthimmerland.

Hvor meget CO2 udleder vi?

I 2018 udledte hver indbygger i Vesthimmerland i gennemsnit 23 tons CO2. Hvis vi fortsætter, som vi plejer - og dermed ikke laver nogle ændringer i vores hverdag, ud over hvad lovgivningen foreskriver - vil vi i 2030 også udlede 23 tons CO2 pr. indbygger.

Skal vi sammen skabe et grønnere Vesthimmerland, hvor vi i 2030 er 70 % CO2-neutrale, indebærer det, at hver indbygger maksimalt udleder 6,9 tons CO2 i 2030. Der er med andre ord i høj grad behov for, at vi laver nogle ændringer i vores hverdag og aktivt gør noget, for at leve grønnere.

Få inspiration fra vesthimmerlændingene

Vi har samlet en række gode idéer fra vesthimmerlændingene, der kan inspirere dig til en grønnere hverdag. Idéerne kommer fra såvel unge som voksne fra Vesthimmerland, som har givet deres bud på, hvordan vi sammen skaber et grønnere Vesthimmerland. Idéerne er bl.a. indhentet i forbindelse med Folkemødet for Unge. 

Din transport

Få inspiration til, hvordan du bevæger dig grønnere fra A til B.

Gå til din transport

Dine madvaner

Få inspiration til, hvordan du gør dine madvaner grønnere.

Dine madvaner

Dit hjem

Få inspiration til, hvordan du gør dit hjem grønnere.

Gå til dit hjem

Dit forbrug

Få inspiration til, hvordan du får et grønnere forbrug.

Gå til dit forbrug

Dit affald

Få inspiration til, hvordan du genbruger mere og håndterer dit affald grønnere.

Gå til dit affald