Dine madvaner

Få inspiration fra vesthimmerlændingene til, hvordan du får grønnere madvaner.

Små skridt i en grønnere retning

1. Køb så lokalt som muligt

Der er mindre transport- og importtid på lokale fødevarer - og dermed også en mindre CO2-udledning. Derfor kan du gøre en grøn forskel, hvis du prioriterer at købe lokale varer, når du handler ind. 

2. Lad være med at købe 6 liter kakao, bare fordi de er på tilbud

Sådan lød budskabet fra en skolelev i Vesthimmerland, der opfordrer til, at vi undgår mængderabatter og kun køber det, vi har brug for. På den måde undgår vi madspild og gør en grøn forskel. En måde at undgå mængderabatter, er at skrive indkøbslister inden du handler ind.

3. Brug det du har

Ved at sørge for, at du har tømt emballagen helt, inden du smider yoghurt kartonen ud, bruge dine rester på madpakken eller stille de ældste varer forrest i køleskabet, så du får dem brugt inden de bliver for gamle. På den måde får du nemmere ved at få brugt det, du har, inden du køber nyt.