Hornum Skole samlede 92,172 kg. affald på bare 4 timer

Publiceret 03-04-2022

I fredags var der affaldsindsamling på skoleskemaet for alle elever fra 0. – 9. klasse på Hornum Skole – et projekt som er en del af den landsdækkende affaldsindsamling, som hvert år arrangeres af Danmarks Naturfredningsforening i uge 13.

200 elever stod klar med arbejdshandsker og affaldsposer fredag morgen, hvor formiddagen skulle bruges på at gøre Hornum by ren for affald.

- Vi håber, at denne affaldsindsamling kan skabe et større fokus på håndteringen af affald blandt skolens elever. Samtidig håber vi på, at det kan blive startskuddet til endnu bedre affaldssortering og genbrug i dagligdagen på skolen og i fritiden, fortæller Martin Thomsen, Lærer på Hornum Skole.

Klasserne blev inddelt på forskellige ruter rundt i byen, og fik en introduktion til, hvad der ikke hører til i naturen. Derefter gik der sport i at få fyldt affald i poserne, og se hvem der kunne finde mest affald. Når posen var fyldt gik turen tilbage til skolen for at sortere i de rigtige containere.

Det er dejligt, at vi skal ud og samle skrald, det er vigtigt for naturen, og vi samler alt det vi kan, indtil vi er trætte, fortæller Elias, elev 1. klasse, Hornum Skole.

Halvvejs i programmet stod den lokale brugsuddeler klar med pølsehorn og vand til de hårdtarbejdende elever – et super samarbejde mellem det lokale erhvervsliv og skolen.  

I løbet af dagens affaldsindsamling har eleverne på Hornum Skole i alt samlet 92,172 kg affald ind.

Affaldet var fordelt således:

  • Restaffald: 46,676 kg., herunder blød plast.
  • Metal: 18,523 kg.
  • Papir: 1,899 kg.
  • Plast: 13,250 kg.
  • Glas: 10,354 kg.
  • Pap: 1,470 kg

 - Det er fantastisk at se, hvordan eleverne bliver opmærksomme på affaldet i naturen, og hvor forkert det er, at det ligger der. Forhåbentlig gør det at eleverne, rydder op i byen, at resten af indbyggerne vil være med til at holde byen ren fremadrettet, fortæller Martin Thomsen, Lærer på Hornum Skole.

Om Affaldsindsamlingen

Affaldsindsamlingen afholdes årligt i uge 13 af Danmarks Naturfredningsforening, og har været afholdt siden 2006. I år deltog flere end 164.000 børn fra skoler og dagtilbud sammen med en masse foreninger, virksomheder, privatpersoner m.fl.

Affaldsindsamlingen kulminerede i weekenden med flere end 1000 lokale indsamlinger i hele landet.

På www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde offentlige indsamlinger i hele landet.