Overdækning af Kimbrertorvet i Aars nærmer sig første spadestik

Publiceret 18-08-2022

Et levende og overdækket byrum på byens centrale plads nærmer sig anlægsstart efter flere års arbejde med de spændende ambitioner.

Overdækningen bliver et forsamlingssted, men også et sted som med sine arkitektoniske kvaliteter og belysning gør Kimbrertorvet til oplevelsesrum på tidspunkter, hvor byen ellers ligger stille hen. Bag projektet står Vesthimmerlands Kommune, Realdania, Aars Borgerforening, Aars Handelsstandsforening og Gang i Butikkerne Aars, hvor anlægsarbejdet begynder efter sommerferien.

Med gennemførslen af projektet får Aars et overdækket byrum, som gør det let for lokale aktører at afvikle både spontane og stort planlagte aktiviteter midt i byen. Ambitionerne om en overdækning af Kimbrertorvet fremgår også med stor opbakning bl.a. fra den bymidteplan for Aars By, som Vesthimmerlands Kommune gennemførte i 2020.

- Det første ord jeg får lyst til at sige er ”endelig”. Overdækningen af Kimbrertorvet har været et ønske længe og derfor er det glædeligt, at vi nu nærmer os første spadestik. Jeg vil gerne anerkende det store arbejde, som lokale initiativgrupper og kræfter har lagt Kimbrertorvet i Aars. Overdækningen skaber en helt ny dimension i bymidten, som vil skabe endnu mere liv, udvide åbningstiden og være en stor håndsrækning til eksempelvis arrangementer, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, der med et samlet byråd til budgetforhandlingerne i 2019 afsatte økonomi til projektet, som også har fået stor støtte af Realdania:

- Realdanias støtte til overdækningen af Kimbrertorvet af afgørende betydning for at styrke bylivet, især når ønsket er at skabe noget specielt, som skiller sig ud fra mængden, og som kan være en stærk ramme om kultur- og fritidslivet i Aars og Vesthimmerland, siger Per Bach Laursen.

Laura Kristine Bjerre Munch, projektchef hos Realdania, siger om den filantropiske forenings engagement i projektet på Kimbrertorvet:

- I Realdania arbejder vi for at styrke bymidterne, så de også i fremtiden er attraktive for borgere, besøgende og erhvervsliv. Det gør vi blandt andet ved at styrke de fælles mødesteder, for eksempel byens torv. Overdækningen af Kimbrertorvet baner vejen for mere liv og aktivitet centralt i Aars en større del af året. Og så tilfører bygningen i sig selv et nyt, attraktivt element til torvet. Det bliver spændende at se det færdige resultat.

Hos de lokale kræfter i Aars er der også store forventninger til Kimbrertovet, ligesom der bliver set meget frem til første spadestik.

- Vi glæder os meget til overdækningen bliver opført efter 6 ½ år med de visioner. Overdækningen tilfører bylivet i Aars en vifte af muligheder både ved arrangementer og i dagligdagen, hvilket også udspringer af Vesthimmerlands Kommunes bymidteplan for Aars by, hvor overdækning af Kimbrertorvet var en af de udviklingsprojekter, der kunne løfte byen. Vi er helt klar til spadestik, siger Jørgen Kristensen fra Aars Borgerforening, Jørgen Sørensen fra Aars Handelstandforening og Finn Mathiassen, Projekt GIB.

Første spadestik afholdes lørdag den 20. august kl. 9.30. Alle er velkomne, hvor Vesthimmerlands Kommune er værter for kaffe og rundstykker.