Ny beholder på vej: Sådan kommer det til at se ud

Publiceret 21-07-2022

Alle husejere får til august/september en ny beholder til affaldet derhjemme. Det betyder, at man kommer til at have fire beholdere i stedet tre, som man har i dag.

I uge 27 sendte Vesthimmerlands Kommune og Vesthimmerlands Forsyning et e-Boks brev til alle borgere i Vesthimmerlands Kommune over 18 år. I brevet kunne de fortælle, at borgerne fra januar 2023 skal sortere mere og bedre. Helt konkret betyder det, at vi fra januar 2023 også skal sortere madaffald, mad- og drikkekartoner og blød plast fra husholdningsaffaldet. Senere i 2023 skal tekstilaffald også sorteres fra og dermed lander vi på 10 affaldstyper der skal sorteres: papir, pap, glas, metal, plast, mad- & drikkekarton, madaffald, restaffald, farligt affald og tekstilaffald.

Direktøren fra Vesthimmerlands Forsyning, Morten Aaby Nielsen, siger:

- I Vesthimmerland er vi gode til at sortere vores affald og derfor er vi sikre på, at borgerne også er klar til at sortere mere og bedre. Vi har nemlig brug for at genanvende flere af vores ressourcer, så vi kan passe bedst muligt på vores klima og miljø.

For at øge genanvendelsen er det af Byrådet blevet besluttet, at borgerne i Vesthimmerland skal have en fjerde beholder til affaldssorteringen. Formålet med at holde affaldet adskilt i fire beholdere er at øge genanvendelsen og at få de bedste afsætningspriser på affaldet. Det er altså den løsning, der giver den bedste balance mellem pris og miljø. Den nye beholder bliver kørt ud til alle husejere i august/september, men den skal først tages i brug i januar 2023. Nogle vil sikkert undre sig over, at de bliver leveret så lang tid inden den skal tages i brug. Og svaret herpå er ganske enkelt: Det er blevet vores tur i køen. Det er nemlig sådan, at politikkerne på Christiansborg har besluttet, at alle borgere i Danmark skal sortere deres husholdningsaffald i 10 affaldstyper. Derfor har flere kommuner brug for flere beholdere inden årsskiftet og nu er det altså blevet vores tur.

Den nye beholder du modtager i august/september, skal først tages i brug i januar 2023. Indtil da må du gerne stille den til side og gøre som du plejer.

Forsyningen oplyser, at der kommer mere information til alle adresser senere på året.

Har man andet materiel end standardsættet, som består af 3 x 240 liters beholdere, vil løsningen komme til at se lidt anderledes ud. Det kan man, senere på året, læse mere om på Vesthimmerlands Forsynings hjemmeside.