Få gratis sundhedstjek til dine medarbejdere

Publiceret 17-05-2022

Skal der sættes fokus på sundhed på jeres arbejdsplads? En sundhedsrettet indsats kan være med til at mindske sygefravær, øge produktivitet og fastholde medarbejderne på arbejdspladsen.

Frem til 30. september 2022 deltager Vesthimmerlands Kommune i et samarbejdsprojekt med Steno Diabetes Center Nordjylland omkring sundhedsindsatser på arbejdspladser og herunder opsporing af personer i risiko for type 2-Diabetes. Det betyder, at I som arbejdsplads har mulighed for at aftale, at vores sundhedsmedarbejdere kommer ud på jeres arbejdsplads og gennemfører gratis sundhedstjek blandt medarbejderne.

Sundhedstjekket består af en personlig sundhedssamtale samt forskellige målinger herunder måling af langtidsblodsukker, der kan give indikation på behov for udredning for type 2-Diabetes hos egen læge. Dette giver mulighed for bedre at opspore personer i risiko for type 2-diabetes og sætte ind med kommunale sundhedsfremmende og forebyggende tilbud.

Sundhedstjekkene er frivillige, fortrolige og ligger i arbejdstiden.

HimmerLand er én af de arbejdspladser, som allerede har deltaget i projektet – hvortil HR Business Manager Pia Søgaard udtaler:

”Det er jo et rigtig godt initiativ Vesthimmerlands Kommune har sat i søen her, og jeg er meget taknemmelig for, at så mange af vores medarbejdere har været nysgerrige på deres generelle sundhed. Det giver jo et rigtig godt fundament for, hvilke tiltag vi på arbejdspladsen kan sætte i søen, hvis det viser sig at flere ønsker rygestop, at tabe sig eller noget helt tredje.”

Læs mere om projektet og muligheden her.

I er også velkommen til at kontakte Sundhedscenteret for at høre mere på telefon 99668200.