Hvordan ser et grønnere Vesthimmerland ud? Det har lokale folkeskoleelever givet deres bud på

Publiceret 24-03-2022

Under Kulturugen Aha! har folkeskoleelevers kreative fortolkning af et grønnere Vesthimmerland været udstillet på de lokale biblioteker.

På billedet ses 6.a og 6.b fra Østermarkskolen Aars kreative bidrag.

I Vesthimmerlands Kommunes arbejder vi på at få en samlet klimaplan, der skal sikre, at Vesthimmerlands er klimaneutral senest i 2050. Som en del af arbejdet med klimaplanen spørg vi vesthimmerlædingene i alle aldre til råds, og får deres idéer til et grønnere Vesthimmerland.

Tænk grønt - kun fantasien sætter grænser

Denne gang er børnene igen kommet på banen, hvor de gennem en plakatkonkurrence, har hjulpet os med at blive klogere på, hvordan vi får en grønnere og klimavenlig kommune.

Flere 6. klasser har været i gang med at klippe og klistre, hvilket har resulteret i mange gode og spændende bud, der bl.a. omhandler transport, forbrug, affald og et grønnere hjem.

Nogle elever forestiller sig et grønnere Vesthimmerland, hvor vi lader bilen stå og gør brug af offentlig transport eller tager cyklen på arbejde, mens andre forestiller sig et Vesthimmerland med mere vild natur. Nogle elever forestiller sig et Vesthimmerland med vindmøller og solceller, og andre et Vesthimmerland, hvor vi genbruger mere og sorterer vores affald.

Heldig vinder af en udflugt med Naturekspeditionen

Blandt de deltagende klasser er der trukket lod om en lækker præmie arrangeret af Naturekspeditionen. Præmien består en sjov dag på bæversafari og pizza over bål, hvor eleverne får mulighed for at blive klogere på den vilde og vidunderlige vesthimmerlandske natur.

Vinderen af konkurrencen blev 6. a. Løgstør skole, der har lavet plakaten, som ses nedenstående. Stort tillykke til Løgstør skole, og tak til de øvrige deltagende klasser for at komme med mange inspirerende bud - sammen skaber vi et grønnere Vesthimmerland.

Efter udstillingen på bibliotekerne vil plakaterne indgå som en del af den kommende klimaplan.

Læs mere

Vesthimmerlædingenes tanker om et grønnere Vesthimmerland

Folkemødet for unge – de unges tanker om klimaet

Tag fat i os

Vi hører gerne fra dig, hvis du har en god idé til, hvordan vi sammen skaber et grønnere Vesthimmerland.

Find vores kontaktoplysninger her