Store gevinster at hente på natur og friluftsliv

Publiceret 22-03-2022

Et scoop - intet mindre. Sådan betegner Vandaksen selv det hold af oplægsholdere som foreningen stiller med til dette års generalforsamling med efterfølgende Offentlige møde den 29. marts på Vitskøl Kloster kl. 19.00 – 21.30.

At Direktøren fra Friluftsrådet, Winni Grosbøll er en af oplægsholderne, skyldes en kronik i dagbladene, hvor hun bl.a. skriver at kommunerne kan hente store gevinster ved at udbygge deres sti og rutenetværk.

’Og da Vandaksen er en forening, som arbejder for at skabe et unikt, sammenhængende stisystem til vands og til lands ved Vesthimmerlands vestkyst, så er det oplagt at høre, hvordan vi kan få fingrene i disse gevinster’, fortæller Vandaksens formand Jørgen Ørnskov.

’Og så er vi da også meget interesserede i at høre mere om det kommende nationale stisystem som Friluftsrådet er en del af, og ikke mindst de ekstraordinære store udlodningsmidler som udloddes til temaer inden for Fysiske rammer for friluftsliv, Børn og unges friluftsliv og Vandfriluftsliv”.

I kronikken skriver Winni Grosbøll også, at en stærkere rekreativ infrastruktur, herunder diverse stisystemer, i høj grad vil kunne komme landets kommuner til gode.

Der er nemlig mange fordele at hente, hvis man er villige til at prioritere og investere i dette område; Højere livskvalitet for borgerne, mere omsætning for turismen og ikke mindst viser en ny analyse, foretaget af Realdania og Bolius fra november 2021, at naturen kommer ind på første pladsen når danskerne bliver bedt om at pege på den vigtigste årsag til, hvorfor de har valgt deres nuværende bopæl.

Derfor er det også fantastisk, at det lykkedes Borgmester Per Bach Laursen at skabe plads i en meget travl kalender. Han kommer og fortæller om kommunens visioner for natur- og friluftslivet, og endelig har også Udvalgsformand Per Nyborg takket ja til at fortælle om, hvordan udviklingen i landdistrikterne kan bidrage til at øge den samlede attraktionsværdi i Vesthimmerlands kommune.

Det er et hold med stor viden, visioner, ideer, og noget på hjerte, så der er lagt op til en spændende aften, hvor der er mulighed for at blive klædt godt på inden for natur og friluftsliv, nationalt, regionalt og lokalt.

Foreningen byder på kaffe og en rullepølse/ostemad. Øl og vand kan købes. Tilmelding er nødvendig på mail@vandaksen.dk.

Vandaksen

Vandaksen er en forening som arbejder for, om at skabe et unikt, sammenhængende stisystem til vands og til lands ved Vesthimmerlands vestkyst.

I bestyrelsen sidder ildsjæle og repræsentanter for foreninger, erhverv og forvaltningen i Vesthimmerlands kommune; Carsten Grove, Kajakklubben Nautilus, Lars Marquart, Kajakklubben Løgstør, Dennis Gislum, FDF Aars, Tove Douglas, Roklubben Nautilus, Niels Kristian Veggerby, Myrhøj Camping, Jørgen Ørnskov, lokal ildsjæl og som repræsentant for Vesthimmerlands kommune, naturvejleder Karin Winther.

Kontakt

Formanden, Jørgen Ørnskov 2012 3030

Naturvejleder Karin Winther 3032 4939