Grønne uger i Vesthimmerland – Tag på skovtur med Klima Karla i efterårsferien

Publiceret 14-10-2022

I år tager vi hul på et nyt initiativ for et grønnere Vesthimmerland - nemlig ”Grønne uger”. Ambitionen er, at Grønne uger skal være en årlig tilbagevendende begivenhed i uge 41 og 42, hvor der sættes fokus på grøn omstilling og bæredygtighed.

Et tilbagevendende initiativ

Formålet med Grønne uger er at inddrage, engagere og inspirere borgere og erhverv til en grønnere hverdag, og hvordan vi i fællesskab kan mindske vores klimaaftryk.  Målet er at fylde ugerne ud med grønne aktiviteter og arrangementer. Det kunne eksempelvis være et lokalt fødevaremarked, biodiversitet gennem en vild have, besøg ved lokalt landbrug, bæredygtige byggeprojekter, forsyning, madspild, mobilitet - ja mulighederne er mange.

Klima Karla 

I år rettes der fokus mod klima i børnehøjde, hvor Vesthimmerlands Kommune og Naturekspeditionen bl.a. inviterer til en sjov og lærerig dag i skoven med maskotten Klima Karla. Sammen med Klima Karla skal børn og voksne ud og finde poster i skoven, der gennem leg og læring forklarer hvad klima og bæredygtighed er for en størrelse.

Efter skovturen er der klima-bålboller og varm kakao, og alle deltagere får en gratis plakat med et klimatræ, hvor man hver dag kan man male blade i dagens vejrfarve.

Har man ikke mulighed for at deltage på dagen, kan man altid selv tage i skoven og prøve Klima Karlas rute. 

Hvornår:

20/10/2022, kl. 10:00 - 12:00

Hvor:

Naturbasen i Uhrehøje Plantage
Farsøvej 95A 9640 Farsø

Læs mere: 

Naturekspeditionen

Hej, Jeg hedder Klima Karla

Ved I mon, hvad klima er?

Det er sådan noget med, hvor varmt der er på jorden, hvordan naturen har det, hvordan solen skinner på os og hvordan vinden blæser. MEN det handler også om, hvordan vi kan være med til bruge mindre vand og strøm.

Ses vi i efterårsferien?