Der er energibesvarelser at hente – få sensommerens bedste spareråd

Publiceret 08-09-2022

Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort priserne for energi historisk høje. Det koster os dyrt. Og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt. Med en ny kampagne sætter Energistyrelsen fokus på relevante spareråd i hver sæson.

Spareråd er i høj grad sæsonbaserede, og det kan gøre en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på en håndfuld aktuelle råd – hvad end det er højsommer eller fyringssæson, og hvad end du bor i hus eller lejlighed.

Sensommerens bedste spareråd

Det er ved at blive sensommer, og det betyder, at det er tid til at klargøre din bolig til fyringssæson. Her er der betydelige energibesparelser at hente. Du kan med fordel følge disse råd og spare på sensommerens energiforbrug allerede nu.

Forbered din bolig til varmesæsonen:

Selv mindre energioptimerende tiltag kan medføre store besparelser på varmeregningen – det behøver ikke at være stort og omfattende. F.eks. er der meget at hente ved at tætne små huller og sprækker i hjemmet og ved at gøre varmeanlægget klar til vinter.

Du kan se her, hvordan du kommer i gang.

Tag kortere varme bade:

Gør dine varme bade kortere. 1 m3 vand koster ca. 75 kr. – varmt vand koster det dobbelte for mange. Hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter, kan du spare op mod 5000 kr. om året.

Brug strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem på SparEnergi.dk.

Se, hvornår strømmen er billigst.

Vask ved lavere temperaturer

Der er meget at hente økonomisk, hvis du sætter temperaturen ned, når du vasker tøj. Du kan eksempelvis spare over halvdelen af strømforbruget ved at vaske tøjet på 20 °C i stedet for på 40 °C.

Læs mere om tøjvask her.

Fyld maskinen op

Når opvaskemaskinen fyldes op, kører den færre ture – og det kan mærkes på din elregning. Faktisk kan du spare flere hundrede kroner om året, hvis det bliver fast rutine at fylde maskine helt op, inden du sætter den i gang. Og vil du spare endnu mere, kan du også skrue ned for temperaturen.

Få flere gode køkkenråd her.

På SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

Én ting er sikkert. Og det er grønt.

Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien, er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.

Få flere spareråd her