Røgfri offentlige legepladser - nu er det første skilt sat i jorden

Publiceret 24-04-2023

I dag satte Erik og Bjarne fra Team Park og Vej, sammen med Morten, Leder i Borger Sundhed, det første af mange skilte i jorden på de offentlige legepladser i Vesthimmerland.

Et skilt, som skal være en fælles appel og et stort tak til de personer, der vælger at vise hensyn og ikke bruge nikotin/tobaks-produkter på vores legepladser.

Billedet er fra Aars Anlæg, og efterfølgende gik turen videre til 21 andre legepladser i Vesthimmerland.

Projektet om røgfri legepladser er sat i verden for, på en positiv motiverende måde, at nedsætte eksponeringen af vores børn og unge.

Vesthimmerlands Kommune ligger i rygestatistikken højere end gennemsnittet i regionen for dagligdagsrygere (15,5% imod 14,2%). Selvom forskellen har været faldende siden 2013 har vi fortsat et ønske om en tydelig indsats for at nedsætte mængden af rygere og forebygge, at de unge starter.

Derfor har man i 2019 også underskrevet en aftale, hvor Vesthimmerland blev partner i Røgfri Fremtid - et partnerskab mellem Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden og forskellige institutioner, kommuner og regioner.

Husk, at vi har et tilbud om et rygestop-forløb. Borger Sundhed kan kontaktes på telefon 99 66 82 00 for nærmere information.