Handicap Grand Prix 2023

Publiceret 09-08-2023

Festlighederne foregår lørdag den 9. september 2023 i Lanternen i Løgstør. Vesthimmerland er nemlig værtskommune, da BV2 BAND fra Aalestrup løb med sejren sidste år.

Der er siden 1996 afholdt Handicap Grand Prix i Danmark, og det er ikke nogen undtagelse, at det også sker i 2023. Som altid er Handicap Grand Prix en dyst mellem bands og solister for mennesker med særlige behov.

Sidste år vandt BV2 BAND fra Aalestrup i Vesthimmerland med sangen ”Der er noget i dit blik”, så derfor er titlen tilbage i Vesthimmerland – det var nemlig STRÅMÆNDENE fra Løgstør, som vandt det allerførste Handicap Grand Prix i 1996. Derfor omdanner vi Kultur- og Idrætscenter, Lanternen, i Løgstør til en stor og festlig Grand Prix Arena.

BV2 BAND åbner festen, når borgmester Per Bach Laursen har budt alle velkommen.

I alt er der udtaget 12 bands fra både Sjælland, Fyn og Jylland. De skal fremføre deres eget nummer for et større publikum. Hvert eneste bidrag er en nyskrevet tekst og melodi – akkurat som det såkaldt ”rigtige” Melodi Grand Prix. Interessen har været stor, og derfor antallet i år udvidet fra 10 til 12 deltagerbands.

De 12 bands er:

 1. HITPATRULJEN, Skanderborg
 2. DE SPILLENDE MULDVARPER, Fredensborg
 3. JOHN D BAND, Harlev
 4. RAP MARTIN RAP, Aahus
 5. VÆK FRA VINDUET, Assens
 6. SPRINGBRÆTBANDET, Brønderslev
 7. THE FARMS, Randers
 8. VOKSENKLUBBENS HUSORKESTER, København
 9. THE JESS, Aarhus
 10. SÆKKEN MED HIPHOPPERE, Odense
 11. ROCK SOCKS, Skanderborg
 12. THE ZOZOS, Frederiksberg

Formålet med den store fest er først og fremmest at have det sjovt, mødes omkring musik og ikke mindst at vise omverdenen at livsglæden er til stede - trods andre udfordringer i hverdagen.

I denne unikke musikkonkurrence er det VIGTIGT, at der kun er vindere – og ingen kan tabe. Man kommer her for at deltage, vise hvad man har øvet på og være i et fællesskab.

Der er et pengebeløb til 1., 2. og 3. pladsen. Sølund Festival er på banen med en del af 1. præmien, for vinderbandet åbner nemlig den store scene om onsdagen på den legendariske festival i 2024.

Handicap Grand Prix og Sølund Festival har samme interesse: At samarbejde om at fremme kendskab og musikalitet for og med mennesker med særlige behov. Begge steder er der masser af hjerteblod og ægte gode intentioner.

Et stort ønske fra Handicap Grand Prix-komiteen i Vesthimmerland er, at denne begivenhed ikke kun bliver for selve målgruppen, men at ALLE vil deltage som publikum.

Handicap Grand Prix er en vigtig tradition, som vi vil holde liv i. Det hele handler om fællesskab og en dejlig oplevelse med de entusiastiske bands som omdrejningspunkt.

Spar Nord Fonden har doneret 100.000,- kr. til begivenheden. Derudover finansieres den økonomiske del hovedsageligt af donationer, sponsorer og frivillig arbejdskraft – ligesom Vesthimmerlands Kommune som værtskommune bidrager med at få arrangementet stablet på benene.

Konferencier:

Ole Pedersen – Socialrådgiver, erfaren konferencier og revymager

Dommerpanel:

Liselotte Lynge Jensen - Byrådspolitiker og næstformand i Sundhedsudvalget

Patrick Steven Knudsen - Sangskriver af vindermelodien 2022

Charlotte Ankerstjerne - Brugerband ansvarlig Sølund Festival, pædagog og afdelingsleder

Kristian Dalgaard Nielsen - Kulturskoleleder i Vesthimmerland

Vi slår døren op for ALLE – også pressen. 

Billetsalg og andet info findes her