Nu kan du hylde din yndlingspædagog

Publiceret 31-08-2023

Synes du, at vi har Danmarks dygtigste pædagoger her i Vesthimmerland? Så er det blevet tid til at indstille dem til Politikens Pædagogpris 2023, så de kan blive hyldet for deres store indsats.

Igen i år sætter Politiken og Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger fokus på alle de pædagoger, der gør en ekstraordinær forskel ude i institutionerne, og som fortjener anerkendelse i en tid, hvor de gode historier ofte overses. Tiden er kommet til at hylde alle de pædagoger, som hver dag gør en forskel for børn, unge og personer med særlige behov, når de går på arbejde. 

Hvem kan indstille?

Fra 25. august til 28. september kan børn, forældre og kollegaer indstille den pædagog eller det pædagogteam, som de mener, gør en særlig stor indsats i de danske institutioner.

75.000 kr. på spil

I løbet af efteråret vil et fagpanel vurdere alle de indstillinger, som danskerne indsender, og uddele en hovedpris a 75.000 kroner i hver af de tre kategorier: 'Dagtilbud 0-6 år', 'Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse' og 'Social- eller specialpædagogik'. Desuden uddeles en særpris a 25.000 kroner i hver af de tre kategorier.

  • Dagtilbud 0-6 år omfatter pædagoger, der arbejder i vuggestue eller dagpleje, børnehave eller integrerede institutioner.
  • Skole-og fritidstilbud 0. til 9. klasse omfatter pædagoger i skolefritidsordninger, fritidshjem, fritidsklubber og lignende for børn og unge i 0. - 9. klasse.
  • Social- eller specialpædagogik omfatter pædagoger, der arbejder med personer med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser eller sociale vanskeligheder.

Der kan enten indstilles en enkeltperson eller et pædagogteam. I begge tilfælde skal der kun laves én indstilling.

Hovedpriserne tildeles pædagoger med en ekstraordinært stærk faglighed, der hele vejen rundt gør et godt stykke arbejde og en forskel. Særpriser tildeles pædagoger, der har gjort sig særligt positivt bemærket indenfor et område af faget. Måske gør man en udpræget indsats for et godt udeliv, for stærk inklusion eller har en original tilgang til bevægelse. Eller noget helt fjerde, som fagpanelet bemærker.

Du skal ikke indstille pædagoger specifikt til særprisen, det faglige panel tager alle indstillinger i betragtning til både hoved- og særpris.

Pris med to formål

Det er fjerde gang, at Politiken med støtte fra Velfærds- og Forskningsfonden for Pædagoger stiller skarpt på pædagogfaget og den pædagogiske praksis. 

  1. For det første ønsker vi at hylde de pædagoger, der hver eneste dag gør en fremragende indsats.
  2. For det andet ønsker vi at kaste lys på den bedste pædagogiske praksis, så den forhåbentlig kan inspirere andre.

Politikens Pædagogpris kulminerer d. 9. november i Pressen, Politikens Hus, hvor vindere og nominerede hyldes. Desuden markeres prisen i avisen med en artikelserie under samme navn.

Man indstiller sin kandidat på www.politiken.dk/pædagogpris

Læs ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål vedrørende prisen kan desuden rettes til paedagogpris@pol.dk