13. mio. til landsbyer og landdistrikter

Publiceret 05-12-2023

I den kommende tid vil flere spændende projekter og anlæg skyde op i vores landsbyer og landdistrikter i Vesthimmerland.

På udvalgsmødet 4. december har Kultur- og Fritidsudvalget besluttet at fordele 13 mio. kr. til landsbyer og landdistrikter. Der er tale om midler til en række projekter, der er øremærket til at skabe udvikling og imødekomme drømme og ønsker i de vesthimmerlandske landsbyer og landdistrikter.

Et af stederne er Aggersund og Aggersborg, hvor der i første omgang er afsat 7 mio.kr. til at sikre infrastruktur, p-pladser og info/velfærdsbygning på Aggersborg som en positiv konsekvens af udpegningen som UNESCO verdensarv. En prioriteret investering, som blev besluttet af Byrådet til årets budgetforhandlinger.

Formand for Kultur/Fritidsudvalget, Per Nyborg, siger om den kommende investering omkring Aggersborg:

- Aggersund går en ny æra i møde, hvor både UNESCO-optagelsen på Aggersborg og en kommende områdefornyelse kommer til at skabe ny udvikling og tro på tingene i byen, hvilket vi også anerkender med de prioriterede midler, siger Per Nyborg.

Men det er langt fra kun Aggersund og Aggersborg, som står overfor nye udviklingspenge til at skabe fornyelse og drømme. Mange steder rundt i Vesthimmerlands Kommune fordeles 6 mio.kr. til landdistrikterne, hvor nedenstående projekter er udvalgt til områdefornyelse efter indstilling fra Landdistriktsrådet i Vesthimmerland.

  • Kulturrute 800.000 kr.
  • Udvikling af Trend for vandaktivitet og forskønnelse af vandtårn i Raunstrup 1.000.000 kr.
  • Badebro ved Louns 500.000 kr.
  • Helhedsplan til et samlet stiprojekt 75.000 kr.
  • Sti omkring Sjørup Sø 1.500.000 kr.
  • "Palmehaven" torvet i Vegger samt stiforbindelse mellem Gundersted, Blære, Vegger og Skivum 1.000.000 kr.

Alle projekterne er nærmere konkretiseret i samarbejde med lokale visionsråd og arbejdsgrupper ude i landsbyerne og landdistrikterne, hvilket giver grobund for de bedst mulige fornyelser og projekter.

- Med de mange projekter og økonomien i dem viser vi, at vi anerkender vores landdistrikter og de ønsker og drømme, de brænder for at skabe og realisere. Derfor er vi også meget glade for, at vi kan give vores landdistrikter, visionsråd og arbejdsgrupper en stor økonomisk håndsrækning, der virkelig sætter skub i projekterne og de ambitioner vi har mange steder rundt i Vesthimmerland, siger Per Nyborg og slutter:

- På den måde anerkender vi også det store arbejde og indsats, som heldigvis findes mange steder i de vesthimmerlandske landdistrikter.

Fordelingen af de 6 mio.kr. vækker også stor glæde hos formanden for Landdistriktsrådet i Vesthimmerland, Lene Mikkelsen.

- Det er dejligt, at Vesthimmerlands kommune ser på kommunen som en helhed og landdistrikterne I særdeleshed. Vi i landdistrikterne og de små byer/landsbyer trænger til en hjælpende hånd for at kunne bibeholde et sundt miljø og tiltrække nye tilflyttere til områderne.

Nu bliver det spændende at følge projekterne, som Team Havn, Natur og Byrum under Teknisk Forvaltning har ansvaret for i samarbejde med de mange dedikerede visionsråd og arbejdsgrupper rundt i Vesthimmerland.