De unge sætter klimadagsordenen

Publiceret 07-02-2023

Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s Grønne Råd var forbi Rådhuset til en introduktion til Vesthimmerlands Kommunes nye Udviklingsplan for Grøn omstilling - og en god snak om et grønnere Vesthimmerland.

Det Grønne Råds fornemmeste opgave er at gøre gymnasiet til et grønnere sted at være. Dette gør de gennem igangsættelsen af flere grønne og inspirerende tiltag.

Vesthimmerlands Gymnasium og HF afholder bl.a. Fem Fede Dage, hvor de sætter klimaet på skoleskemaet, og udvikler og afprøver kreative bæredygtige idéer og indsatser med fokus på mad-, tøj-, energi- og transportforbrug. Gymnasiet er også en del af Grønt Flag – Grøn Gymnasieskole. For at få det eftertragtede ”grønne flag”, har de fulgt syv trin mod en bæredygtig udvikling af skolen. Her har de bl.a. lavet en grøn vision og handleplan.

Klimaengagerede unge

Til mødet var repræsentanter fra Vesthimmerlands Kommunes Klimaudvalg til stede, og de var meget interesseret i at høre om de unges mange grønne idéer.

Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s Grønne Råd er et godt eksempel på, hvordan en lokal uddannelsesinstitution tager et samfundsmæssigt ansvar for den grønne omstilling. Samtidig er Gymnasiet og deres Grønne Råd en vigtig medspiller i at nå de lokale ambitioner, vi har i Vesthimmerlands Kommune – kun sammen kan vi nå vores klimamål. Det var spændende og inspirerende at tale med de unge mennesker, og vi i Klimaudvalget ser frem til vores næste møde, lyder det fra Jakob Dyrman, Formand for Klimaudvalget, Vesthimmerlands Kommune.

Det Grønne Råd har mange gode idéer, der ikke kun favner og engagerer gymnasiets elever, men også borgerne i Vesthimmerland. Der blev hurtigt enighed om at sætte et møde i kalenderen, hvor Det Grønne Råd og hele Vesthimmerlands Kommunes Klimaudvalg kan mødes og udveksle idéer og indsatser for et grønnere Vesthimmerland.

Mødet gav indblik i den grønne omstilling og Klimaudvalgets visioner, i Vesthimmerlands Kommune, hvor der blev udvekslet idéer og forslag til, hvordan en evt. grøn omstilling yderligere kan forbedres i fremtiden, fortæller Vesthimmerlands Gymnasium og HF’s Grønne Råd og fortsætter:

Efter mødet følte vi os hørt, og gik hver til sit med en fornemmelse af, at udviklingsplanen er et godt bud på, hvordan Vesthimmerlands Kommune bliver grønnere. Det Grønne Råd havde et ønske om, at dialogen med Klimaudvalget skulle omhandle konkrete forslag og initiativer, så den grønne omstilling bliver mere håndgribelig for borgerne i Vesthimmerland.

Fra Vesthimmerlands Kommune vil vi gerne have lov til at sige, tak, for de nuværende og fremtidige indsatser, og ser frem til et kommende samarbejde.

Det Grønne Råd består af både ansatte og elever, der vil gøre noget godt for miljøet på gymnasiet. Følg linket og læs mere.

Læs Udviklingsplanen for Grøn omstilling her