Dit klædeskab bugner af tøj og sko, men du har intet at tage på?

Publiceret 24-01-2023

I weekenden afholdte Vesthimmerlands biblioteker, i Aars, tøjbyttemarked i bæredygtighedens tegn. Det var et simpelt koncept, hvor mere end 55 var med til at fremme et bæredygtigt forbrug, og indgangsbilletten var medbragt tøj.

Alt man skulle gøre for at deltage, var at møde op med det tøj og sko man endnu ikke har fået taget i brug eller ikke har brugt længe. Derefter havde de deltagende mulighed for at gå på opdagelse og shoppe ”nyt” genbrugsguld blandt andres fejlkøb og forhenværende garderober, og gøre op med en køb-og-smid-væk-kultur.

Det er fedt at se den opbakningen, der har været til tøjbyttemarkedet på Aars Bibliotek. Med et arrangement som dette bliver vi opmærksom på bæredygtighed og genbrug, og at vi skal være bedre til at udnytte de ressourcer vi har i hverdagen. Og så er et tøjbyttemarked en nem måde at forny sin garderobe på
- lyder det fra Gitte Christensen, Klimakoordinator i Vesthimmerlands Kommune.

 Arrangementet er nummer to i rækken, og Vesthimmerlands Biblioteker satser på at afholde flere, bl.a. som en del af det nye initiativ for et grønnere Vesthimmerland - ”Grønne uger”. Ambitionen er, at Grønne uger skal være en årlig tilbagevendende begivenhed i uge 41 og 42, hvor der sættes fokus på grøn omstilling og bæredygtighed. 

Formålet med Grønne uger er at inddrage, engagere og inspirere borgere og erhverv til en grønnere hverdag, og hvordan vi i fællesskab kan mindske vores klimaaftryk.  Målet er at fylde ugerne ud med grønne aktiviteter og arrangementer.