En god gerning for den kære natur i Vesthimmerland

Publiceret 12-10-2023

Affaldsindsamlingskonceptet Ren Natur er igen i år meget populært hos foreningerne i Vesthimmerlands Kommune og rigtigt mange har meldt sig til at give en hånd med affaldsindsamlingen på de 12 planlagte ruter. En af de foreninger, der har været i gang, er Gedsted Løbeklub.

De valgte den 29. september som deres indsamlingsdag og her trak 13 medlemmer i sikkerhedsvestene og tog fat med snapperne på deres rute 9 ved Ullits - Hvalpsund.  

Og turen gav pote! 10 fyldte sække med affald blev bjerget fra naturen. Og der kom mange forskellige ting og sager i disse sække. Mest af alt cigaretskod og glasflasker, men også dåser, madindpaknings papir/plastik, andet plastik og knust glas blev bjerget langs cykelstien.

Og det gør indtryk at være med til sådan en indsamlingsdag.

”I forhold til de sidste par år, var der denne gang en del mere affald at samle op. Måske nok fordi det var en større vej vi skulle rydde op på. I hvert fald så vi synes at vi har gjort en god gerning for vores kære natur. Det var en super god dag.” siger Helle Betzer, som var indsamlingsleder på dagen.

Foreningen var glad for at kunne være med til at gøre en forskel.

”Vi er alle taknemmelige over at vi bor i et land, hvor der ikke er tilnærmelsesvis så meget affald i naturen som på feriedestinationerne. Det er selvfølgelig trist er der er nogen der henkaster deres affald i vores natur - men supergodt at der er organisationer som Ren Natur, som bidrager til at samle det op igen” slutter Helle.

Tak for indsatsen til alle løberne fra Gedsted og til alle de øvrige frivillige fra de andre foreninger, som er aktive i Ren Natur i Vesthimmerland i denne sæson.

Lån et affalds-kit under Grønne Uger

Oplever du affald på din morgentur med hunden, på din løberute, måske på vej til arbejde eller i skole?

I uge 41 og 42 kan du hjælpe med at holde naturen i Vesthimmerland ren.

På dit lokale bibliotek kan du nemlig låne et affalds-kit, bestående af sikkerhedsvest, snapper og affaldsposer.