Masser af ønsker og idéer til områdefornyelse i landdistrikterne

Publiceret 11-10-2023

Opdatering af surfhytte, sauna, bålplads og samlingssted, badebro, ishus? Det er bare et lille udsnit af de mange ønsker og idéer, som i dag blev præsenteret i blæsevejret på stranden i Trend.

Alt sammen noget som i fremtiden kan være med til at udvikle Trend som et endnu mere attraktivt sted for vandaktivitet

Inspirationstur til Raunstrup, Trend, Louns, Vegger og Navnsø

Lige nu er målet at få lavet et områdefornyelsesprogram, som formentligt kan godkendes af Byrådet til december. For at få sat flere ord på de ønsker og forslag, der er i de lokale udviklingsplaner (LUP’er), har man i dag samlet en gruppe af folk med forskellige baggrunde, som blandt andet har været i Trend, Raunstrup, Louns, Vegger og Navnsø for at høre de ønsker og ideer, som er hos de lokale

6.000.000 kr. til områdefornyelse i landdistrikterne i Vesthimmerland

Der er afsat i alt 6.000.000 kr., som bliver prioriteret til 6 ud af 8 landdistrikter i denne runde. Der har været mange forskellige ønsker som eksempelvis en badebro ved Louns til glæde for byens indbyggere og turister, renovering af vandtårnet i Raunstrup og omdannelse af torvet i Vegger, så det kan blive et attraktivt samlingssted. Nu handler det om at få prioriteret i ønsker og idéer, undersøge hvad der kan lade sig gøre for de midler, som er afsat og inden for de retningslinjer der er f.eks. i forhold til kystbeskyttelseslinjen

Program for områdefornyelse i landdistrikterne i Vesthimmerland skal være godkendt af ministeriet senest den 29. februar 2024.

Program for områdefornyelse i landdistrikterne i Vesthimmerland skal være afsluttet inden fem år fra Ministeriets godkendelse.