Tak for hjælpen, Aalestrup Naturefterskole

Publiceret 12-10-2023

I starten af denne uge har Vesthimmerlands Kommune været ude og forbedre forholdene i Herredsbækken på strækningen mellem banedæmningen og Gislumvej syd for Aars i form af en såkaldt vandløbsrestaurering.

Restaureringen består i at etablere gydebanker i vandløbet, som ørrederne vil bruge til at gyde i henover vinteren og på den måde håber vi på, at gydebankerne vil bidrage til, at ørredbestanden forøges i vandløbet på sigt.

Ud over udlægning af gydebanker planter vi også vandranunkler ud, så forholdene for både fisk, smådyr og vandplanter forbedres i vandløbssystemet. Nedstrøms Gislumvej til Lynnerupvej bliver Herredsbækken i øjeblikket genslynget på de delstrækninger, som ikke tidligere er blevet genslynget, og derfor er dette projekt en del af en større indsats i hele ådalen omkring Herredsbækken.

Til at hjælpe med selve restaureringen og udplantningen af vandranunkler havde vi rigtig god hjælp fra fiskelinjen fra Aalestrup Naturefterskole, som stillede op med arbejdsparate elever, som lærte at lave gydebanker og plante vandranunkler ud, så stor tak til jer.