Der var skrald på skemaet, da mere end 100 affaldshelte fra Vestrup skole og LBO Kernehuset indsamlede 44,8 kg affald

Publiceret 12-04-2024

Meget af vores affald ender op i naturen, og det var Vestrup skole og LBO Kernehuset i dag med til at gøre noget ved gennem leg, læring og frisk luft. Hele dagen har de forskellige årgange været ude med affaldssækkene, sikkerhedsveste og affaldssnappere

Dagens fangst mellem Vognsild, Vestrup, Østrup og omkring skolen blev til intet mindre end:

  • 152 engangsemballage
  • 45 pantdåser
  • 22 nikotinposer
  • I alt 44,8 kg restaffald, plastik, metal m.m

Dagens aktiviteter var en del Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald i naturen. Indsamlingen afholdes hvert forår, hvor mange tusind danskere frivilligt giver naturen en hånd. Og Vestrup Skole og LBO Kernehuset har været med mange år i træk.

“Det var virkelig dejligt at se det store engagement fra børnene. De bliver overrasket over, hvor meget affald der er, og vi tager snakken bagefter, hvad det vil sige, hvis affaldet var blevet sorteret, havnet på det rigtige sted og genanvendt. Det er et højaktuelt og spændende emne for børnene” fortæller Karin Holt Jensen, lærer på Vestrup skole

Emnet fortsætter på skoleskemaet, når mellemtrinnet efterfølgende skal arbejde med emnet genanvendelse af plastaffald, hvor det ellers havner og hvilken betydning det har. De ældste skal på besøg hos en skrothandler og lære mere om genanvendelse af jern- og metalskrot.

Stor tak til Vestrup Skole og LBO Kernehuset for deres flotte indsats

Om affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald og har været afholdt siden 2006
    I 2024 finder Affaldsindsamlingen sted i uge 15 (8.-14. april)
  • I løbet af hverdagene deltager tusindvis af børn fra skoler og dagtilbud landet over, mens den store affaldsuge kulminerer i weekenden med lokale arrangementer i hele landet.
  • Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet fundet.
  • I 2023 satte indsamlingen fokus på engangsemballage. Derfor blev indsamlerne bl.a. bedt om at angive, hvor mange stykker engangsemballage de fandt. I alt deltog op mod 225.000 børn og voksne, og på blot en enkelt uge samlede de mere end 100 ton affald og intet mindre end 392.000 stykker engangsemballage - heriblandt 26.000 engangskopper og 55.000 øl- og sodavandsdåser.

Læs mere om affaldsindsamlingen her