Orientering om gylleudslip

Publiceret 07-02-2024

Som Nordjyllands Beredskab og nordjyske medier har meldt ud, så har der været et gylleudslip på Hødalen og ud mod Løgstørvej mellem Aars og Vester Hornum. Et udslip, som blev opdaget i aftes og siden er der arbejdet intenst på stedet.

Vi har besvaret udslippet i medierne med formand for Teknik & Miljøudvalget, Allan Ritter, men her får I alle lige et opdateret overblik over den øjeblikkelige situation.
 
Kort faglig status:
  • Gylleudslippet er standset i tide. Der er afproppet en grøft – og derefter suger man det drænvand, der er gylle blandet i, væk.
  • Der er ekstra opmærksomhed/skærpet tilsyn ved og i Trend Å og vandløb, der tilløber.
  • Arbejdet fortsætter på stedet og der er genvurdering senere i eftermiddag om indsatsen. Det er anslået, at der er tale om 200 kubikmeter gylle, og der er allerede suget 800 kubikmeter væk fra stedet.
  • Ingen fisk med buen i vejret og der er liv på bunden af Trend Å, så den foreløbige vurdering er, at uheldet er håndteret og standset i tide.
Tak til Vesthimmerlands Maskinstation, Vesthimmerlands Biogas, Himmerlands Kloakservice og Simested Vognmandsforretning for deres indsats og hjælp i at få stoppet udslippet med effektivt og dygtigt arbejde.
 
Hold øje med skiltningen på Løgstørvej, så længe der arbejdes på stedet. Tak.