Dansk Naturfredningsforenings affaldsindsamling

Tilmelding til affaldsindsamlingen er skudt i gang

Publiceret 19-02-2024

Kom og vær med til Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling d. 8-14 april, og hjælp med at holde Vesthimmerland fri for affald.

Meget af vores affald ender op i byer og natur, og det må vi gøre noget ved. Derfor afholder Danmarks Naturfredningsforeningen årligt en affaldsindsamling, hvor op mod 200.000 danskere er med til at samle affald i naturen.

I 2023 var 225.000 ude med affaldssækkene til den årlige affaldsindsamling, og sammen fjernede vi 100 ton affald fra den danske natur.

I år er der særligt fokus på nikotinposer, der ligger i vores natur og er farlige for børn, dyr og miljø.

Opret din affaldsindsamling i dag og invitér alt fra børn i dagtilbud og skoler, dine kolleger eller venner, din sportsklub, dit lokalområde eller andre, som vil være med i affaldskampen.

Opret affaldsindsamling 

Om affaldsindsamlingen 

  • Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald og har været afholdt siden 2006
  • I 2024 finder Affaldsindsamlingen sted i uge 15 (8.-14. april)
  • I løbet af hverdagene deltager tusindvis af børn fra skoler og dagtilbud landet over, mens den store affaldsuge kulminerer i weekenden med lokale arrangementer i hele landet.
  • Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet fundet.
  • I 2023 satte indsamlingen fokus på engangsemballage. Derfor blev indsamlerne bl.a. bedt om at angive, hvor mange stykker engangsemballage de fandt. I alt deltog op mod 225.000 børn og voksne, og på blot en enkelt uge samlede de mere end 100 ton affald og intet mindre end 392.000 stykker engangsemballage - heriblandt 26.000 engangskopper og 55.000 øl- og sodavandsdåser.