Det er naturligt for Scandi Byg at tage et socialt ansvar

Publiceret 28-06-2024

I de seneste 12 måneder har Scandi Byg i Løgstør hjulpet ti langtidsledige og nyuddannede i job i virksomheden. Det sker i et samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og Jammerbugt Kommune, der giver borgerne mulighed for praktik og jobprøvningsforløb hos modulproducenten.

Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der er en stigende tendens til, at ledige på eksempelvis kontanthjælp eller uddannelseshjælp kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Således kom mere end 4.000 udsatte ledige i job på landsplan i 2022, og det er en tendens, som Scandi Byg gerne vil være med til at underbygge.

Derfor har virksomheden indledt et samarbejde med Vesthimmerlands Kommune og Jammerbugt Kommune, for med hjælp fra dem får Scandi Byg kontakt til borgere, som er klar til praktik eller jobafprøvning. Det har vist sig som en succes, og de seneste 14 praktikforløb hos Scandi Byg er endt ud i ti fastansættelser.

- Hos Scandi Byg er det naturligt for os at tage et socialt ansvar, og derfor vil vi gerne samarbejde med kommunerne om at hjælpe borgere ud på arbejdsmarkedet. Praktikforløbet hos os giver den enkelte borger mulighed for at blive opkvalificeret, men formålet er også, at vi så vidt muligt kan tilbyde en fastansættelse efterfølgende, siger Henrik Lundgaard Jensen, produktionschef i Scandi Byg og fortsætter:

- Borgerne, vi får i praktik, er af den ene eller anden grund gledet ud af arbejdsmarkedet. Måske har de haft en dårlig oplevelse på en tidligere arbejdsplads, eller de kan være på vej tilbage fra en sygemelding. Når de kommer til Scandi Byg, får de mulighed for at viske tavlen ren og starte på ny. Andre af vores praktikanter er nyuddannede, som har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet grundet manglende erfaring. Det vigtigste for os er, at borgerne har den rette indstilling, og at de er friske på at lære nye ting og prøve sig selv af.

Virksomhedernes sociale ansvar er vigtig for kommunerne
Ifølge virksomhedskonsulent og vejleder hos CKA - Center for Kompetence og Afklaring i Vesthimmerlands Kommune, Rikke Diana Fournais, oplever kommunen generelt en stor velvilje fra virksomhederne.

- Vi er meget heldige i Vesthimmerlands Kommune, for mange af virksomhederne i kommunen tager et stort socialt ansvar og hjælper aktivt med at få borgerne på arbejdsmarkedet. Scandi Byg er en af de virksomheder, og vi oplever en parathed fra dem, hvor det mere handler om kemi end borgernes uddannelse og kompetencer – det betyder, at vi kan få mange forskellige i praktik eller jobafprøvningsforløb, og det sætter vi naturligvis stor pris på, fortæller hun og supplerer:

- Nogle af borgerne i praktikforløb er kommet langt væk fra arbejdsmarkedet, og man kan se, at det betyder meget for dem, når de kommer i job. De borgere, som kan have svært ved at præsentere sig selv, har også en stor værdi i, at virksomheder som Scandi Byg står klar med åbne arme, så de får mulighed for at vise deres kompetencer.

Fra praktik til fastansættelse
En af de praktikanter, som har haft glæde af et praktikforløb hos Scandi Byg, er Marcus Dall Viese. Efter en arbejdsulykke fik han en sygemelding, men praktikforløbet hos Scandi Byg gav ham troen tilbage og tilbud om en fastansættelse.

- På grund af en arbejdsulykke var jeg sygemeldt i et halvt år og fik derefter mulighed for en rolig opstartsperiode og praktikforløb i Scandi Byg. Jeg startede med at lave skillevægge to timer tre gange om ugen, og jeg var helt ærlig i tvivl, om det overhovedet kunne lade sig gøre. Men efter to uger kunne jeg klare opgaverne selv, og jeg kom gradvist op på flere timer om ugen, og det har givet mig et kæmpe smil på læben. Nu har jeg lige takket ja til en fast stilling på 30 timer om ugen hos Scandi Byg, og det er jeg meget stolt over, fortæller Marcus Dall Viese.