Stor succes med obligatorisk erhvervspraktik for 8. klasse i Vesthimmerlands Kommune

Publiceret 07-06-2024

I Vesthimmerlands Kommune har samtlige 306 elever i 8. klasse i skoleåret 2023-24 været i erhvervspraktik med stor succes.

Af disse elever har hele 270 selv fundet deres praktikpladser, hvilket viser en imponerende grad af initiativ og engagement blandt de unge og erhvervslivet i kommunen.

Erhvervspraktikken er blevet til i et samarbejde mellem de kommunale overbygningsskoler, Aalestrup Realskole og Vesthimmerlands Kommune. Formålet med praktikken er at give eleverne værdifulde læringserfaringer, som styrker dem både personligt og socialt, samt øger deres motivation og afklaring i forhold til fremtidige uddannelses- og jobmuligheder.

Inger Nielsen, formand for Børne- og Familieudvalget, udtaler:

Det er fantastisk at se, hvordan vores elever har grebet muligheden for at udforske forskellige erhverv. At så mange selv har fundet deres praktikpladser, viser en stor vilje til at tage ansvar for deres egen læring og fremtid. Jeg er stolt af den variation og bredde, vi ser i praktikpladserne – det spænder fra IT og pædagogik til håndværk og kunst. Denne erfaring vil utvivlsomt give vores unge et godt fundament i deres videre uddannelsesforløb.

Eleverne har haft mulighed for at prøve kræfter med en bred vifte af erhverv, der spænder fra landbrug over uddannelse til detail og byggeri. De har været i praktik hos blandt andet dyrlæger, kokke, mekanikere, bibliotekarer, politikere, fysioterapeuter og mange flere. Denne store variation giver eleverne en unik mulighed for at få indsigt i forskellige arbejdsområder og hjælper dem med at træffe velinformerede valg om deres fremtidige karriereveje.

Praktikopholdene er blevet organiseret med støtte fra kommunens UU-vejledere, som foruden vejledning også har hjulpet eleverne med at udfylde nødvendig praktikinformation. De elever, der ikke selv har kunnet finde en praktikplads, er blevet hjulpet godt på vej af skolerne selv eller UU-vejlederne således at alle elever har fået en givende oplevelse.

Vesthimmerlands Kommune ser frem til at fortsætte dette vigtige initiativ og håber, at erfaringerne fra dette skoleår vil inspirere endnu flere elever til at engagere sig aktivt i deres uddannelsesvalg.