Kom med til indvielse af Rundetårn i Løgstør

Publiceret 08-05-2024

Tirsdag 14. maj fra kl. 14.30 i Både&Parken i Løgstør.

De sidste sten er sat på fortolkningen af Rundetårn i Løgstør, der med sine 3.6 meter nu står færdig. Det vil vi gerne fejre sammen med alle jer!
 
Programmet starter kl. 14.30 og slutter omkring 16.00. Der vil være musik fra det lokale orkester Jazz-Skallerne, Rundetårnsdirektør, Jeanette Bursche, Historie- og formidlingsansvarlig, Rasmus Agertoft og Borgmester, Per Bach Laursen ankommer i Limfjordsmuseets Veteranbus ved Limfjordsvej og føres af vægtere fra Løgstør Kjøbstads Vægterlaug frem til Rundetårn, hvor der synges det særlige Horrebow-vers foran Rundetårn.
 
Tovholder Jens Aa. V. Schulz fortæller om baggrunden for Rundetårn i Løgstør, hvorefter Rundetårnsdirektør, Jeanette Bursche klipper silkebåndet, og der siges et par ord fra bl.a. Borgmester Per Bach Laursen inden vi i fællesskab synger "Blæsten går frisk over Limfjordens vande" og få lidt bobler og kransekage.
 

Hvorfor bygges Rundetårn i Løgstør?

For i Løgstør boede der, for flere hundrede år siden, en knægt, som udrettede noget stort! Men som i dag ikke kendes af mange. Og det er en skam. Knægten blev født i Løgstør i 1679, og hed Peder Nielsen Horrebow. Han voksede op, blev en anerkendt professor og direktør for observatoriet i Rundetårn, og dét havde fiskerfamilien i Løgstør nok ikke lige set for sig.