Valg til Europa-Parlamentet søndag den 9. juni 2024 - sådan stemmer du

Publiceret 01-05-2024

Den 9. juni 2024 er der valg til Europa-Parlamentet. I Vesthimmerlands Kommune har du flere muligheder for at afgive din stemme både før og på valgdagen.

Modtagelse af valgkort

Vesthimmerlands Kommune sender et valgkort med posten til borgere, der er stemmeberettiget. Valgkortet modtages senest tirsdag den 4. juni 2024.

Valgkortet indeholder oplysninger om det afstemningssted, som du hører til, og som du skal stemme ved. Valgkortet er dit bevis for, at du har lov til at stemme, så det skal medbringes på valgdagen og fremvises på afstemningsstedet.

Har du ikke modtaget et valgkort?

Hvis du ikke har modtaget dit valgkort med posten, bedes du medbringe legitimation på dit nærmeste valgsted på dagen. Dit nærmeste valgsted kan du finde på hjemmesiden www.vesthimmerland.dk/valg eller få oplyst ved at henvende dig på tlf. 99 66 71 00.

Er der fejl på valgkortet?

Hvis der er fejl på valgkortet, bedes du medbringe legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort), når du skal stemme. Så klarer vi det på afstemningsstedet.

Er dit valgkort blevet væk?

Hvis dit valgkort er blevet væk, kan du få udskrevet et nyt på afstemningsstedet ved at medbringe legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort).

Er du lige flyttet?

Hvis du er flyttet kort før valget, har du fået en valgorientering i forbindelse med, at du anmeldte flytningen på borger.dk. Har du spørgsmål, kan du henvende dig til Borgerservice eller på tlf. 99 66 71 00.

Brevstemmeafgivning i Aars, Aalestrup, Farsø og Løgstør

Ud over muligheden for at stemme på valgdagen den 9. juni, har du også mulighed for at brevstemme til valget fra mandag den 29. april til torsdag den 6. juni. Husk at medbringe gyldig legitimation (pas, kørekort eller sundhedskort) ved brevstemmeafgivning.

Borgerservice i Aars

Ønsker du at brevstemme, skal du henvende dig i Borgerservice, Vestre Boulevard 7, 9600 Aars. For at undgå ventetid har du mulighed for at bestille tid på hjemmesiden www.vesthimmerland.dk under ”Bestil en tid i Borgerservice”.

Åbningstider i Aars:

Mandag – onsdag kl. 10.00 –15.00
Torsdag kl. 10.00 – 17.00
Fredag kl. 10.00 – 12.30

Derudover udvides åbningstiderne i Borgerservice i Aars, så du også har mulighed for at brevstemme på følgende dage:

Lørdag den 25. maj kl. 10.00 – 12.00
Lørdag den 1. juni kl. 10.00 – 12.00
Onsdag den 5. juni (grundlovsdag)  kl. 10.00 – 15.00

Hos Borgerservice i Aars er der en handicapvenlig stemmeboks, som er indrettet med hæve- og sænkebord, lup og CCTV.

Administrationsbygningerne i Aalestrup, Farsø og Løgstør

Det er også muligt at brevstemme i Aalestrup, Farsø og Løgstør uden tidsbestilling på følgende tidspunkter:

Lørdag den 25. maj kl. 10.00 – 12.00
Lørdag den 1. juni kl. 10.00 – 12.00

Adresserne er:

Administrationsbygningen i Aalestrup, Aagade 25 D, 9620 Aalestrup

Administrationsbygningen i Farsø, Frederik IX´s Plads 1, 9640 Farsø

Administrationsbygningen i Løgstør, Torvegade 15, 9670 Løgstør

Brevstemmeafgivning i eget hjem

Vælgere, der på grund af sygdom eller på anden måde ikke er fysisk i stand til at forlade eget hjem, kan brevstemme i eget hjem. Du kan ansøge herom ved at kontakte Vesthimmerlands Kommune på tlf. 9966 7100. Ansøgning om at brevstemme i eget hjem skal ske senest onsdag den 29. maj kl. 10.00.

Vælgere, der kan stemme i eget hjem, bliver kontaktet per telefon om tidspunktet for brevstemmeafgivningen den 29. maj. Afstemning i eget hjem finder sted torsdag den 30. maj og fredag den 31. maj.

Bor du på et af kommunens plejecentre, skal du ikke foretage dig yderligere. Der vil blive truffet særskilt aftale om brevstemmeafgivning den 22. eller 23. maj med de enkelte plejecentre. Såfremt du er indlagt på sygehuset, bedes du kontakte personalet for at høre nærmere om muligheden for at brevstemme.

Skift af afstemningssted

Frem til fredag den 31. maj kl. 12.00 kan vælgere med handicap eller nedsat førlighed indgive ansøgning til sin bopælskommune om at afgive sin stemme på et andet afstemningssted i kommunen end det, der ellers vil være anført på valgkortet.

På afstemningsstedet i Farsø er der en særlig handicapvenlig stemmeboks, som er indrettet med hæve- og sænkebord, lup samt et CCTV. Ansøgningsskema udleveres ved henvendelse til Borgerservice eller rekvireres via tlf. 9966 7100.

Yderligere information

Læs mere om brevstemmeafgivning og afstemning på valgdagen, herunder blandt andet muligheden for anvendelse af hjælpemidler på de enkelte brevstemmesteder og valgsteder samt muligheden for at få hjælp til stemmeafgivningen.

Læs mere om valg