Innovation og erhvervsudvikling

Få overblik over hvilke indsatser, kampagner og projekter, der er i gang i Vesthimmerland lige nu.

Status: I gang

Omstilling af Vesthimmerlands Forsyning

Vesthimmerlands Forsyning har som virksomhed fokus på deres grønne omstilling. 

Læs mere

Status: I gang

Next Step Himmerland

Next Step Himmerland er et 3-årigt projekt på tværs af Vesthimmerland og Mariagerfjord kommuner.

Projektet har til formål at øge turismeerhvervets viden om grøn omstilling og bæredygtighed og bidrage til at denne viden omdannes til konkrete handlinger og aktiviteter.

Læs mere

Status: I gang

Gundestrupgaard

Landbruget er nøglen til at arbejde med grøn omstilling på Gundestrupgaard. Vesthimmerlands Kommune er et stort landbrugssamfund, og en stor del af både udfordringerne og potentialerne i den grønne omstilling findes her

Status: I gang

Start Up Green

 Formålet er at give virksomheder et skræddersyet udviklingsforløb, med fokus på ny viden om bæredygtig udvikling, og deltagelse i innovative workshops med nye netværk.

Status: I gang

Certificeret grøn turismeorganisation

Destination Himmerland har modtaget den internationale miljøcertificering ’Green Tourism Organization’, som hylder destinationer og turismeorganisationer, der gør en særlig indsats i forhold til bæredygtighed og ansvarlig turisme.

Status: Idé

Planlægning for grøn erhvervspark ved Holme

Visionen er, at undersøge mulighederne for at planlægge for en grøn erhvervspark i området ved Holme/ Svoldrup Kær. Biogasanlægget ved Holme har potentiale til at være grundstenen udviklingen af en grøn erhvervspark i området.

Innovation og erhvervsudvikling

En national undersøgelse fra Dansk Industri viser, at Vesthimmerlands Kommune ligger i front, når det kommer til at understøtte lokale virksomheder i den grønne omstilling. Et udgangspunkt, der er opnået gennem en stærk virksomhedsindsats og en velfungerende partnerskabsmetode, som viderebringes og understøtter i klimaarbejdet. Den grønne forretningsudvikling skal understøttes ved at teste nye teknologier gennem projekter og partnerskaber, sikre en kontinuerlig udvikling af kompetencer inden for grøn omstilling samt formidle og undervise i samme.

Handlingerne indenfor Innovation og Erhvervsudvikling er:

  • Omstilling af Vesthimmerlands Forsyning
  • Next Step Himmerland
  • Gundestrupgaard
  • Start Up Green
  • Certificeret grøn turismeorganisation
  • Planlægning for grøn erhvervspark ved Holme